Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Meet-up Data Federation Hub over Datacatalogi

04 september 2018

Op dinsdag 18 september a.s. organiseert de Data Federation Hub (DFH) zijn vijfde meet-up met deze keer als thema 'Datacatalogi: het vinden van onderzoeksgegevens'. De Data Federation Hub is een platform dat bestaande expertise en faciliteiten op het gebied van onderzoeksgegevens vanuit de RUG en UMCG bij elkaar brengt.

Sprekers tijdens de bijeenkomst zijn dr. Cees H.J. Hof van DANS life sciences, prof.dr. Morris Swertz van het Genomics Coordination Centre (GCC) en dr. Marijke Folgering en drs. Christina Elsenga van de Universiteitsbibliotheek spreken over de FAIR-principes en het universitair research informatiesysteem Pure. Daarnaast zijn er presentaties die een impressie geven van de huidige situatie van datacatalogi bij de RUG en het UMCG.

Tijd: 15.00 – 17.00 uur

Locatie: Ronde Zaal UMCG (Ingang 11)

Voertaal: Engels

Laatst gewijzigd:19 september 2018 10:38

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...