Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

Verklaring n.a.v. studentenprotest 6 september 2018
07 september 2018

Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

De vier punten zijn:

 • Er komt een convenant studentenhuisvesting van de gemeente Groningen, met de kennisinstellingen en met voor huisvesting verantwoordelijke partijen (woningcorporaties en investeerders) voor de opgave m.b.t. studentenhuisvesting in de komende jaren.

 • De RUG geeft een duidelijk signaal af aan de minister van OCW over de negatieve effecten van het huidige bekostigingsmodel van het hoger onderwijs. De vicevoorzitter van het College van Bestuur, Jan de Jeu, heeft ter plekke zijn handtekening gezet onder een opinieartikel van de voorzitter College van Bestuur van de VU over de perverse prikkel in het financieringsmodel van het hoger onderwijs.

 • De RUG benadrukt nogmaals dat ze geen ambitie heeft om groter te willen groeien.

 • Voor studenten die nu in de sleep-in tenten op Zernike verblijven, wordt een gratis alternatief onderdak geboden in een voormalige school aan de Metaallaan.

Laatst gewijzigd:07 september 2018 10:23

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...