Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

Verklaring n.a.v. studentenprotest 6 september 2018
07 september 2018

Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

De vier punten zijn:

  • Er komt een convenant studentenhuisvesting van de gemeente Groningen, met de kennisinstellingen en met voor huisvesting verantwoordelijke partijen (woningcorporaties en investeerders) voor de opgave m.b.t. studentenhuisvesting in de komende jaren.

  • De RUG geeft een duidelijk signaal af aan de minister van OCW over de negatieve effecten van het huidige bekostigingsmodel van het hoger onderwijs. De vicevoorzitter van het College van Bestuur, Jan de Jeu, heeft ter plekke zijn handtekening gezet onder een opinieartikel van de voorzitter College van Bestuur van de VU over de perverse prikkel in het financieringsmodel van het hoger onderwijs.

  • De RUG benadrukt nogmaals dat ze geen ambitie heeft om groter te willen groeien.

  • Voor studenten die nu in de sleep-in tenten op Zernike verblijven, wordt een gratis alternatief onderdak geboden in een voormalige school aan de Metaallaan.

Laatst gewijzigd:07 september 2018 10:23
printView this page in: English

Meer nieuws