Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ben Feringa vanavond in boekenprogramma op NPO 1

09 augustus 2018

Donderdagavond 9 augustus is de eerste aflevering van een nieuw vierdelig interviewprogramma van Matthijs van Nieuwkerk: Moby Dick. In deze talkshowover boeken spreekt Van Nieuwkerk steeds met twee bekende en minder bekende Nederlanders over de belangrijkste boeken uit hun leven. Vanavond zijn dit RUG-professor – tevens Nobelprijswinnaar Scheikunde - Ben Feringa en presentatrice Dieuwertje Blok.

Van Nieuwkerk vraagt zich af wat de gasten heeft gevormd, wie hen geïnspireerd heeft en welk boek troost gaf in moeilijke tijden. Van jeugdboeken tot de bijbel, van coming of age verhalen tot politieke biografieën en stripboeken, alles kan voorbij komen in het gesprek.
Moby Dick, over de schoonheid, kracht en macht van boeken, is te zien om 22.25 uur bij BNNVARA op NPO 1.

BOEKENPROGRAMMA 'MOBY DICK' VANAF 9 AUGUSTUS BIJ BNNVARA OP NPO1
BOEKENPROGRAMMA 'MOBY DICK' VANAF 9 AUGUSTUS BIJ BNNVARA OP NPO1
Laatst gewijzigd:09 augustus 2018 12:25
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 27 juli 2018

  Duizenden studenten starten hun studietijd met 'Meatless Monday'

  Op 13 augustus gaat de 50e KEI-week van start en al op de eerste dag worden deelnemende studenten gestimuleerd om geen vlees te eten: de Meatless Monday. Alle KEI-groepjes kunnen in de filialen van Albert Heijn in Groningen speciaal samengestelde vegetarische...