Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ben Feringa vanavond in boekenprogramma op NPO 1

09 augustus 2018

Donderdagavond 9 augustus is de eerste aflevering van een nieuw vierdelig interviewprogramma van Matthijs van Nieuwkerk: Moby Dick. In deze talkshowover boeken spreekt Van Nieuwkerk steeds met twee bekende en minder bekende Nederlanders over de belangrijkste boeken uit hun leven. Vanavond zijn dit RUG-professor – tevens Nobelprijswinnaar Scheikunde - Ben Feringa en presentatrice Dieuwertje Blok.

Van Nieuwkerk vraagt zich af wat de gasten heeft gevormd, wie hen geïnspireerd heeft en welk boek troost gaf in moeilijke tijden. Van jeugdboeken tot de bijbel, van coming of age verhalen tot politieke biografieën en stripboeken, alles kan voorbij komen in het gesprek.
Moby Dick, over de schoonheid, kracht en macht van boeken, is te zien om 22.25 uur bij BNNVARA op NPO 1.

BOEKENPROGRAMMA 'MOBY DICK' VANAF 9 AUGUSTUS BIJ BNNVARA OP NPO1
BOEKENPROGRAMMA 'MOBY DICK' VANAF 9 AUGUSTUS BIJ BNNVARA OP NPO1
Laatst gewijzigd:09 augustus 2018 12:25

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Peter van Kampen over de samenwerking met Duitse instellingen

  Op slechts 50 kilometer afstand ten oosten van Groningen bevindt zich de vierde grootste economie ter wereld. Hoewel de fysieke grens met Duitsland weinig meer voorstelt, zijn er mentale drempels waardoor de samenwerking van Nederlandse bedrijven met...