Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG op plek 120 in QS ranking

06 juni 2018

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG op plaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit jaar twee plaatsen gestegen: van 6 naar 4. De nieuwe Top University ranglijst is woensdagavond 6 juni gepubliceerd.

De RUG bereikte in 2015 met plaats 90 zijn hoogste positie in de QS. Sindsdien is Groningen net als de meeste andere Nederlandse universiteiten geleidelijk gedaald. Dit heeft mogelijk te maken met wijzigingen in de methodologie, zoals zwaardere weging van citaties in alfa en gamma ten koste van die in bèta en medische wetenschappen en van regionale versus internationale respons in de reputatie surveys. De hoogst geplaatste Nederlandse universiteiten zijn de TU Delft (52), de UvA (57) en de TU Eindhoven (99).

De RUG staat in de twee oudste en meest toonaangevende internationale ranglijsten in de top 100: in de Shanghai Ranking (ARWU) op plaats 59, en in de Times Higher Education ranking op plaats 83.

Laatst gewijzigd:28 juni 2018 15:20
printView this page in: English

Meer nieuws