Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG op plek 120 in QS ranking

06 juni 2018

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG op plaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit jaar twee plaatsen gestegen: van 6 naar 4. De nieuwe Top University ranglijst is woensdagavond 6 juni gepubliceerd.

De RUG bereikte in 2015 met plaats 90 zijn hoogste positie in de QS. Sindsdien is Groningen net als de meeste andere Nederlandse universiteiten geleidelijk gedaald. Dit heeft mogelijk te maken met wijzigingen in de methodologie, zoals zwaardere weging van citaties in alfa en gamma ten koste van die in bèta en medische wetenschappen en van regionale versus internationale respons in de reputatie surveys. De hoogst geplaatste Nederlandse universiteiten zijn de TU Delft (52), de UvA (57) en de TU Eindhoven (99).

De RUG staat in de twee oudste en meest toonaangevende internationale ranglijsten in de top 100: in de Shanghai Ranking (ARWU) op plaats 59, en in de Times Higher Education ranking op plaats 83.

Laatst gewijzigd:28 juni 2018 15:20

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...