Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eddo Evink schrijft lesbrief over Jan Patočka

19 juni 2018

Eddo Evink (universitair docent aan de RUG, en tevens hoogleraar aan de Open Universiteit) heeft in het kader van de uitreiking van de Spinozalens een lesbrief geschreven over de Tsjechische filosoof Jan Patočka.

De Stichting Internationale Spinozaprijs reikt elke twee jaar Spinozalenzen uit aan een levende en aan een dode denker. De prijzen zijn gekoppeld aan een thema. Dit jaar is dat het thema ‘Europa’. De laureaten zijn de Franse politiek wetenschapper Dominique Moïsi (1946) en de Tsjechische filosoof Jan Patočka (1907-1977). Over de laatste heeft Eddo Evink een lesbrief geschreven voor het voortgezet onderwijs.

Jan Patočka was een filosoof die werkte in de traditie van de fenomenologie en voortbouwde op het denken van Edmund Husserl en Martin Heidegger. Hij was een vooraanstaand dissident in de Tsjechische intelligentsia onder het communistische regime, en speelde een belangrijke rol bij het ontstaan van de dissidentenbeweging Charta 77.

Lesbrief voor het voortgezet onderwijs

De lesbrief (gratis download) en een kort interview


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:10 december 2018 10:35

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...