Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

The entire opposition consisted of women

31 mei 2018

Last month, visitors to the Academy building were treated to a particularly special photo opportunity on the central stairs (see photo). For the PhD thesis defence ceremony of Naomi Teekamp on April 20th (Pharmaceutical Technology and Biopharmacy), the entire opposition consisted of women. The only men present were the beadle and the-now-Dr. Teekamp’s supervisors, who did not take part in the discussion. Professor Sabeth Verpoorte, who chaired the ceremony, remarked that she was proud to be part of this unique occasion, which was definitely a first for GRIP and the faculty, and possibly even for the beta sciences in the Netherlands. The times, they are a-changin’ in academia – and we can all be proud of that!

Corona Naomi Teekamp
Corona Naomi Teekamp
Laatst gewijzigd:31 mei 2018 12:49

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...