Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Fotoreportage: onder archeologen

26 februari 2018

Archeologen. Ze verkeren bijna per definitie in het niemandsland tussen verborgen en openbaar, tussen verstopt en zichtbaar. Het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) van de RUG heeft internationaal een zeer goede naam, en de opleiding staat al jaren te boek als de beste van Nederland. Maar waar zit het instituut eigenlijk? En als je dat al weet, wat bevindt zich allemaal achter de muren, in de kelders en op de zolders van die monumentale panden rond de UB? Wat gebeurt daar, bij die afdeling die eigenlijk een beetje atypisch is voor de Faculteit der Letteren? Graven, boenen, restaureren, tekenen, onderzoeken… Deze fotoreportage (foto's van Hesterliena Wolthuis) geeft een beeld van het bijzondere en fascinerende werk op het Instituut voor Archeologie.  

Meer over het Groninger Instituut voor Archeologie

Laatst gewijzigd:28 februari 2018 10:47
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...