Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Fotoreportage: onder archeologen

26 februari 2018

Archeologen. Ze verkeren bijna per definitie in het niemandsland tussen verborgen en openbaar, tussen verstopt en zichtbaar. Het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) van de RUG heeft internationaal een zeer goede naam, en de opleiding staat al jaren te boek als de beste van Nederland. Maar waar zit het instituut eigenlijk? En als je dat al weet, wat bevindt zich allemaal achter de muren, in de kelders en op de zolders van die monumentale panden rond de UB? Wat gebeurt daar, bij die afdeling die eigenlijk een beetje atypisch is voor de Faculteit der Letteren? Graven, boenen, restaureren, tekenen, onderzoeken… Deze fotoreportage (foto's van Hesterliena Wolthuis) geeft een beeld van het bijzondere en fascinerende werk op het Instituut voor Archeologie.  

Meer over het Groninger Instituut voor Archeologie

Laatst gewijzigd:28 februari 2018 10:47
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.