Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Fotoreportage: onder archeologen

26 februari 2018

Archeologen. Ze verkeren bijna per definitie in het niemandsland tussen verborgen en openbaar, tussen verstopt en zichtbaar. Het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) van de RUG heeft internationaal een zeer goede naam, en de opleiding staat al jaren te boek als de beste van Nederland. Maar waar zit het instituut eigenlijk? En als je dat al weet, wat bevindt zich allemaal achter de muren, in de kelders en op de zolders van die monumentale panden rond de UB? Wat gebeurt daar, bij die afdeling die eigenlijk een beetje atypisch is voor de Faculteit der Letteren? Graven, boenen, restaureren, tekenen, onderzoeken… Deze fotoreportage (foto's van Hesterliena Wolthuis) geeft een beeld van het bijzondere en fascinerende werk op het Instituut voor Archeologie.  

Meer over het Groninger Instituut voor Archeologie

Laatst gewijzigd:28 februari 2018 10:47
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...