Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Fotoreportage: onder archeologen

26 februari 2018

Archeologen. Ze verkeren bijna per definitie in het niemandsland tussen verborgen en openbaar, tussen verstopt en zichtbaar. Het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) van de RUG heeft internationaal een zeer goede naam, en de opleiding staat al jaren te boek als de beste van Nederland. Maar waar zit het instituut eigenlijk? En als je dat al weet, wat bevindt zich allemaal achter de muren, in de kelders en op de zolders van die monumentale panden rond de UB? Wat gebeurt daar, bij die afdeling die eigenlijk een beetje atypisch is voor de Faculteit der Letteren? Graven, boenen, restaureren, tekenen, onderzoeken… Deze fotoreportage (foto's van Hesterliena Wolthuis) geeft een beeld van het bijzondere en fascinerende werk op het Instituut voor Archeologie.  

Meer over het Groninger Instituut voor Archeologie

Laatst gewijzigd:28 februari 2018 10:47
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...