Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG herziet plannen voor campus in Yantai – China

29 januari 2018
Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft besloten om de aanvraag voor het aanbieden van transnationaal onderwijs in Yantai niet in te dienen bij de minister van OCW. Het CvB betreurt dit, maar ziet onvoldoende draagvlak bij de Universiteitsraad voor deze aanvraag.

Collegevoorzitter Sibrand Poppema: "Dit betekent dat het CvB afziet van het plan om volledige opleidingen onder verantwoordelijkheid van de RUG in Yantai aan te bieden. Samen met de faculteiten en opleidingen onderzoeken we de komende tijd welke andere vormen van samenwerking in Yantai mogelijk zijn." Het CvB informeert alle direct betrokken partijen over het besluit.

Internationalisering is een van de belangrijkste aandachtspunten in het strategisch plan van de RUG. Het is een belangrijk instrument om kwaliteit, innovatie en diversiteit van onderzoek en onderwijs te verbeteren. De RUG werkt al decennia lang samen op het gebied van onderwijs en onderzoek met internationale universiteiten, onder andere in China. Dat heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de positie die de RUG heeft ingenomen in de mondiale academische wereld.
Laatst gewijzigd:29 januari 2018 16:45

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...