Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Tata Steel Chess Tournament on tour in het Academiegebouw

03 januari 2018

Op woensdag 24 januari 2018 was de internationale schaaktop in de stad Groningen aanwezig voor één speeldag in het kader van het Tata Steel Chess Tournament. Wereldkampioen Magnus Carlsen uit Noorwegen was erbij, maar ook Wesley So uit de VS, Vladimir Kramnik uit Rusland en de Nederlander Anish Giri. De wedstrijden werden gespeeld in de aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Iedereen kon de partijen zowel live als online volgen, met commentaar door Eric Hansen en Sipke Ernst (in het Engels). Naar schatting hebben 2.500 tot 3.000 toeschouwers het evenement bijgewoond.

Andere activiteiten op 24 januari

Tijdens het Tata Steel Chess Tournament werden er verschillende aan schaken gerelateerde activiteiten georganiseerd. Op de speeldag, woensdag 24 januari, waren er in het Academiegebouw twee sessies ‘Schaken voor Dummies’, door Robert Ris. Tata Steel bood een Recruitment Day aan, een kennismaking met de staalindustrie.

Rondom Tata Chess on Tour

Wat

Wanneer

Waar

Kroegloperstoernooi

Zaterdag 20 januari 2018, 18.30

Binnenstad Groningen

Lezing 'Schaken en een beetje sex' van Tex de Wit

Maandag 22 januari, 20.00

Academiegebouw

Tata Steel Kids Games

Dinsdag 23 januari 2018, 08.30-12.00

Basisschool de Sterrensteen in Vinkhuizen

Lees meer op https://www.rug.nl/about-us/news-and-events/events/tata-steel-chess/ en https://www.tatasteelchess.com/

Tata Steel Chess
Laatst gewijzigd:11 oktober 2018 15:30

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...