Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG-deskundigen Olympische Winterspelen 2018

24 januari 2018

Begin volgende week publiceert Economische Statistische Berichten de ‘traditionele’ medaillevoorspelling voor de Olympische Spelen van onze economen Fabian Ten Kate, Gerard Kuper en Rector Magnificus Elmer Sterken. De Rijksuniversiteit Groningen heeft nog veel meer kennis in huis over (top)sport en OS2018.

Een paar voorbeelden:

 • Hoogleraar sportpsychologie prof. Nico van Yperen: hij kan inzoomen op winst/verlies, concentratie, hoe houd je focus in een lang toernooi etc.

 • De kennis van het Sport Science Instituut en de bewegingswetenschappers

 • De Winterspelen zijn in Pyeongchang, Zuid-Korea: dr. Sunkung Choi is onze deskundige voor dit land (Engels/Duits sprekend)

 • Prof. dr. Ruud Koning, bijzonder hoogleraar Sporteconomie, heeft een model ontwikkeld dat het voordeel schat dat latere schaatsers hebben ten opzichte van eerdere, omdat zij weten welke tijd moet worden verbeterd (door Wennemars toegelicht bij NOS). Ook weet hij veel van de economische impuls van sportevenementen

 • Prof. dr. Gerard Sierksma (sportwetenschap/statistiek) doet onderzoek naar de start van de 500 meter sprint (schaatsen)

 • Drs. Cees Reitsma is trekker van het RUG-topsportprogramma

 • En prof. dr. Hidde Haisma, hoogleraar Farmaceutische Genmodulatie, weet alles over (gen)doping in de sport

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met onze woordvoerders Gernant Deekens of Jorien Bakker: https://www.rug.nl/about-us/news-and-events/contact/

Laatst gewijzigd:05 februari 2018 14:11

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...