Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG-deskundigen Olympische Winterspelen 2018

24 januari 2018

Begin volgende week publiceert Economische Statistische Berichten de ‘traditionele’ medaillevoorspelling voor de Olympische Spelen van onze economen Fabian Ten Kate, Gerard Kuper en Rector Magnificus Elmer Sterken. De Rijksuniversiteit Groningen heeft nog veel meer kennis in huis over (top)sport en OS2018.

Een paar voorbeelden:

 • Hoogleraar sportpsychologie prof. Nico van Yperen: hij kan inzoomen op winst/verlies, concentratie, hoe houd je focus in een lang toernooi etc.

 • De kennis van het Sport Science Instituut en de bewegingswetenschappers

 • De Winterspelen zijn in Pyeongchang, Zuid-Korea: dr. Sunkung Choi is onze deskundige voor dit land (Engels/Duits sprekend)

 • Prof. dr. Ruud Koning, bijzonder hoogleraar Sporteconomie, heeft een model ontwikkeld dat het voordeel schat dat latere schaatsers hebben ten opzichte van eerdere, omdat zij weten welke tijd moet worden verbeterd (door Wennemars toegelicht bij NOS). Ook weet hij veel van de economische impuls van sportevenementen

 • Prof. dr. Gerard Sierksma (sportwetenschap/statistiek) doet onderzoek naar de start van de 500 meter sprint (schaatsen)

 • Drs. Cees Reitsma is trekker van het RUG-topsportprogramma

 • En prof. dr. Hidde Haisma, hoogleraar Farmaceutische Genmodulatie, weet alles over (gen)doping in de sport

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met onze woordvoerders Gernant Deekens of Jorien Bakker: https://www.rug.nl/about-us/news-and-events/contact/

Laatst gewijzigd:05 februari 2018 14:11

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...