RUG-deskundigen Olympische Winterspelen 2018

24 januari 2018

Begin volgende week publiceert Economische Statistische Berichten de ‘traditionele’ medaillevoorspelling voor de Olympische Spelen van onze economen Fabian Ten Kate, Gerard Kuper en Rector Magnificus Elmer Sterken. De Rijksuniversiteit Groningen heeft nog veel meer kennis in huis over (top)sport en OS2018.

Een paar voorbeelden:

• Hoogleraar sportpsychologie prof. Nico van Yperen: hij kan inzoomen op winst/verlies, concentratie, hoe houd je focus in een lang toernooi etc.

• De kennis van het Sport Science Instituut en de bewegingswetenschappers

• De Winterspelen zijn in Pyeongchang, Zuid-Korea: dr. Sunkung Choi is onze deskundige voor dit land (Engels/Duits sprekend)

• Prof. dr. Ruud Koning, bijzonder hoogleraar Sporteconomie, heeft een model ontwikkeld dat het voordeel schat dat latere schaatsers hebben ten opzichte van eerdere, omdat zij weten welke tijd moet worden verbeterd (door Wennemars toegelicht bij NOS). Ook weet hij veel van de economische impuls van sportevenementen

• Prof. dr. Gerard Sierksma (sportwetenschap/statistiek) doet onderzoek naar de start van de 500 meter sprint (schaatsen)