Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ben Feringa over belang van wetenschap tijdens World Economic Forum in Davos (live te volgen!)

24 januari 2018

Op 24 januari 2018 spreekt prof. dr. Ben Feringa op het European Research Council (ERC) event tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF). Deze vindt dit jaar plaats in Davos, Zwitserland. Nobelprijswinnaar Feringa zal het belang van wetenschap voor de economie benadrukken. Vanaf 11.30 uur is zijn openingsspeech live te volgen via de website van het World Economic Forum.

Investeren in wetenschap

In zijn aankondigingsfilmpje benadrukt Ben Feringa het belang om te investeren in de wetenschap. Tijdens een één-op-één interview sessie zal hij dieper ingaan op de bijzondere combinatie van chemie en de gevolgen voor de huidige economie. Onder het thema ‘an insight, an idea with Ben Feringa’ is dit interview een half uur lang live te volgen.

Wereldwijde issues

De ERC neemt voor de zesde keer deel aan het World Economic Forum, het internationale platform waar wereldwijde issues aangekaart en besproken worden. Feringa is één van de twee Nobelprijswinnaars die een bijdrage levert aan het op de kaart zetten van wetenschap in Europa.

Over Feringa

Prof. dr. Ben Feringa won in oktober 2016 de Nobelprijs voor Scheikunde voor de ontwikkeling van moleculaire machines. Feringa is sinds 1988 hoogleraar organische chemie aan de RUG. Zijn onderzoeksprestaties zijn zo uitzonderlijk dat hij algemeen gezien wordt als één van de meest creatieve en productieve chemici ter wereld. Op verschillende terreinen van de chemie heeft hij doorbraken weten te bewerkstelligen.

Prof. dr. Ben Feringa
Prof. dr. Ben Feringa
Laatst gewijzigd:24 januari 2018 12:16

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Peter van Kampen over de samenwerking met Duitse instellingen

  Op slechts 50 kilometer afstand ten oosten van Groningen bevindt zich de vierde grootste economie ter wereld. Hoewel de fysieke grens met Duitsland weinig meer voorstelt, zijn er mentale drempels waardoor de samenwerking van Nederlandse bedrijven met...