Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geodienst en Kadaster zetten gebedshuizen op interactieve kaart

22 december 2017

De Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft een dataset gecreëerd die inzicht biedt in gebedshuizen in Nederland. Voor deze dataset heeft de Geodienst data verzameld met betrekking tot de locaties van alle kerken, moskeeën, synagoges, tempels en iedere andere vorm van religieuze samenkomstplaatsen. De dataset bestaat uit meer dan tienduizend punten en geeft informatie over de religieuze stroming, het type gebouw en of een gebedshuis nog steeds in gebruik is of een andere bestemming heeft. De kwaliteit van deze dataset was zodanig goed dat deze, in samenwerking met en na verdere verwerking door het Kadaster, opgenomen is in de TOP10NL, de officiële topografische kaart van Nederland. Vandaag wordt de kaart ook gepubliceerd in het Nederlands Dagblad.

Daarnaast is er een interactieve kaart gemaakt die je meeneemt langs verschillende aspecten van religie in Nederland.

Voor vragen over data of analyse kun je terecht op Geodienst@rug.nl of via onze twitter.

Laatst gewijzigd:22 december 2017 12:02

Meer nieuws