Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geodienst RUG genomineerd voor twee prijzen

12 oktober 2017
Geo Prestige Award 2017
Geo Prestige Award 2017

De Geodienst van de RUG is in de race voor twee prijzen. De CIT-dienst is genomineerd voor de Geo Prestige Award 2017, een wedstrijd voor geo-professionals, geo-startups en geo-organisaties. Deze prijs is in het leven geroepen door GIN, de Nederlandse beroepsvereniging van geo-professionals, om vakmensen te eren en te waarderen en innovatie te stimuleren. Op 20 november a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt.

Stemmen?
Je kunt de Geodienst helpen de Geoprestige award binnen te halen door te stemmen via de website van GIN. Vul je gegevens in en schrijf vervolgens een korte referentie.

SODA
SODA

Daarnaast dingen de universitaire geo-experts met maar liefst drie inzendingen mee naar de Stuiveling Open Data Award (SODA). De SODA moedigt het gebruik van open (overheids)data aan en gaat uit van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Naast oneindige roem is voor de winnaar € 20.000 beschikbaar. De bekendmaking van de Stuiveling Open Data Award is op 16 november a.s.

Laatst gewijzigd:12 januari 2018 16:23

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...