Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geodienst RUG genomineerd voor twee prijzen

12 oktober 2017
Geo Prestige Award 2017
Geo Prestige Award 2017

De Geodienst van de RUG is in de race voor twee prijzen. De CIT-dienst is genomineerd voor de Geo Prestige Award 2017, een wedstrijd voor geo-professionals, geo-startups en geo-organisaties. Deze prijs is in het leven geroepen door GIN, de Nederlandse beroepsvereniging van geo-professionals, om vakmensen te eren en te waarderen en innovatie te stimuleren. Op 20 november a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt.

Stemmen?
Je kunt de Geodienst helpen de Geoprestige award binnen te halen door te stemmen via de website van GIN. Vul je gegevens in en schrijf vervolgens een korte referentie.

SODA
SODA

Daarnaast dingen de universitaire geo-experts met maar liefst drie inzendingen mee naar de Stuiveling Open Data Award (SODA). De SODA moedigt het gebruik van open (overheids)data aan en gaat uit van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Naast oneindige roem is voor de winnaar € 20.000 beschikbaar. De bekendmaking van de Stuiveling Open Data Award is op 16 november a.s.

Laatst gewijzigd:12 januari 2018 16:23

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...