Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Deniz Baskent gekozen tot Fellow van de Acoustical Society of America

11 oktober 2017

Deniz Baskent, hoogleraar Auditieve Perceptie bij de afdeling KNO van het UMCG, is to Fellow gekozen van de prestigieuze Acoustical Society of America (ASA). Volgens de ASA worden Fellows ‘erkend voor hun opvallende dienstverlening of opmerkelijke bijdragen aan het bevorderen of verspreiden van de kennis over akoestiek of het bevorderen van de praktische toepassingen.’ Prof. Baskent zelf over haar nieuwe ’Fellowship’: Het komt er op neer dat wanneer iemand een aanzienlijke hoeveelheid werk in een verwant onderzoeksveld heeft verricht, de ASA kan besluiten dit te waarderen, ik zie het dus als een soort onderscheiding'.


Meer informatie

Afgelopen zomer verscheen een interview met Deniz over haar werk en onderzoek op KennisInZicht.
Laatst gewijzigd:11 oktober 2017 13:36

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...