Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Noorderlicht verbeeldt werk van Feringa tijdens 24e Internationale Fotomanifestatie

18 september 2017

Van 22 oktober t/m 26 november 2017 vindt de 24e editie plaats van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie plaats. Op zeven locaties in Groningen, Eelde en Assen is werk van ruim 70 fotografen te zien rond het thema: ‘NUCLEUS - de verbeelding van wetenschap’. Opvallend onderdeel is de samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Noorderlicht. Fotograaf Jos Jansen heeft de essentie willen vastleggen van het werk van Nobelprijswinnaar prof. dr. Ben Feringa.

Pop-up expositie in de Bernoulliborg
Pop-up expositie in de Bernoulliborg

Kunst en wetenschap

Noorderlicht onderscheidt zich al 27 jaar met het tonen van betrokken, verhalende fotografie en zet de festivaleditie van 2017 in teken van de wetenschap. Kunstenaars stellen zichzelf vaak dezelfde vragen als wetenschappers en hebben veel van dezelfde uitgangspunten: originaliteit, creativiteit en een open geest. In NUCLEUS gaan beide disciplines de dialoog aan met elkaar. In het festival is de wetenschap zowel onderwerp als inspiratie. De menselijke drang om de wereld te begrijpen en beheersen heeft al geleid tot een onvoorstelbare hoeveelheid kennis, die is doorgedrongen in ieders leven. Dit proces, dat nu al de ‘vierde industriële revolutie’ wordt genoemd, zal de komende jaren alleen maar versterken.

Ben Feringa

De RUG en Noorderlicht hebben fotograaf Jos Jansen uitgenodigd om de essentie vast te leggen van het onderzoekswerk van prof. dr. Ben Feringa, aan wie verleden jaar de Nobelprijs voor de Scheikunde is toegekend. De Groningse hoogleraar organische chemie wordt gezien als een van de meest creatieve chemici ter wereld. Zou deze creativiteit doorwerken in de foto's van Jansen? We gaan het zien vanaf 22 oktober in de Der Aa-Kerk.

Pop-up expo

Voorafgaand aan de Noorderlicht Fotomanifestatie is vanaf vandaag (18 september) tot 2 oktober a.s. een selectie van de beelden van NUCLEUS te zien in een kleine pop-up expositie in de Bernoulliborg van de Rijksuniversiteit Groningen, met daarbij 1 foto van Jos Jansen over het werk van Feringa. De pop-up expo staat op de 1e etage en is dagelijks van 8 tot 19 uur te bezoeken. Adres Bernoulliborg op de Zernike-campus: Nijenborgh 9, 9747 AG Groningen. Na 2 oktober volgen nog 1 of 2 locaties van de RUG.
Poster Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie
Poster Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie
Laatst gewijzigd:12 oktober 2017 14:41
printView this page in: English

Meer nieuws