Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste Groninger Museumnacht smaakt naar meer

12 september 2017
De eerste Groninger Museumnacht op zaterdag 9 september was een enorm succes. Voor slechts € 5 konden cultuurliefhebbers vijf Groninger musea bezoeken. Aan het begin van de avond waren alle 3100 kaarten al uitverkocht.  

Vijf musea open tot na middernacht

Het Universiteitsmuseum was samen met het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het GRID Grafisch Museum en het Stripmuseum tot 01.00 uur in de nacht open. Speciaal voor de nacht pakten de vijf musea uit met een uitgebreid aanbod aan muziek, lezingen, dans, demonstraties, expedities, workshops, tentoonstellingen en meer.

Gelukkig Gezond in het Universiteitsmuseum

In het Universiteitsmuseum draaide alles om healthy ageing in de expo Gelukkig Gezond. De gezonde smoothies vielen zeer in de smaak. Singer-songwriter Eva Waterbolk bracht iedereen in vervoering in de bovenzaal en de nieuwe RUG-huisdichter Rachel Raetzer bracht prachtige gedichten ten gehore. Tussen 19.00 en 01.00 uur ontving het Universiteitsmuseum 1100 bezoekers. Zij prezen de gemoedelijke sfeer en vonden het leuk om eens op plekken te komen waar je normaal gesproken niet komt.

“I like the nice atmosphere and the price for the ticket is great, keep it up!”

Foto Dirk Fennema
Foto Dirk Fennema
Laatst gewijzigd:14 september 2017 10:27
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws