Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

NRC Charity Awards: Stem op campagne voor Ubbo Emmius Fonds

24 juli 2017

Het Ubbo Emmius Fonds (UEF) van de Rijksuniversiteit Groningen is genomineerd voor de NRC Charity Awards 2017. Van 24 juli tot 20 augustus kan er gestemd worden op de advertentie van het UEF, die door studenten Stefan Makkus en Eva Hendrix van de Willem de Kooning Academie is gemaakt.

De advertenties van deelnemende organisaties worden de komende weken gepubliceerd in NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl. Op 29 augustus wordt de uitslag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De organisaties maken kans op een publicatie van een halve pagina in het NRC.

Ubbo Emmius fonds

Het Ubbo Emmius fonds is opgericht voor fondsenwerving, en is genoemd naar de eerste rector magnificus van de RUG. Het Fonds ondersteunt verschillende projecten die onder andere bijdragen aan gezond ouder worden en een duurzame wereld.

Met deze campagne willen we ‘de universiteit’ op de kaart zetten als goed doel. Niet alleen het Ubbo Emmius Fonds, maar wetenschappelijk onderwijs en fundamenteel onderzoek in het algemeen. Dit moet uiteindelijk leiden tot een grotere naamsbekendheid van het UEF en een groei van het aantal donateurs. Maar bewustwording is het belangrijkste. Veel Nederlanders denken nog altijd dat academisch onderwijs en onderzoek een zaak van de overheid is. Die speelt in het onderwijs ook een belangrijke rol, maar in het onderzoek is er grote behoefte aan extra speelruimte om nieuwe wetenschappelijke terreinen te verkennen.

NRC Charity awards

De NRC Charity awards zijn in het leven geroepen door NRC Media, en zijn bedoeld om Nederlandse goede-doelenorganisaties te ondersteunen bij het bereiken van hun doelgroep. NRC werkt hierbij samen met de Willem de Kooning Academie. Studenten van de Academie ontwierpen samen met de deelnemende organisaties een campagne.

Meer informatie

  • Ubbo Emmius Fonds genomineerd voor NRC Charity Awards

-
Laatst gewijzigd:09 juni 2023 14:58
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...