Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NRC Charity Awards: Stem op campagne voor Ubbo Emmius Fonds

24 juli 2017

Het Ubbo Emmius Fonds (UEF) van de Rijksuniversiteit Groningen is genomineerd voor de NRC Charity Awards 2017. Van 24 juli tot 20 augustus kan er gestemd worden op de advertentie van het UEF, die door studenten Stefan Makkus en Eva Hendrix van de Willem de Kooning Academie is gemaakt.

De advertenties van deelnemende organisaties worden de komende weken gepubliceerd in NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl. Op 29 augustus wordt de uitslag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De organisaties maken kans op een publicatie van een halve pagina in het NRC.

Ubbo Emmius fonds

Het Ubbo Emmius fonds is opgericht voor fondsenwerving, en is genoemd naar de eerste rector magnificus van de RUG. Het Fonds ondersteunt verschillende projecten die onder andere bijdragen aan gezond ouder worden en een duurzame wereld. Het doet daarbij ook aan crowdfunding.

Met deze campagne willen we ‘de universiteit’ op de kaart zetten als goed doel. Niet alleen het Ubbo Emmius Fonds, maar wetenschappelijk onderwijs en fundamenteel onderzoek in het algemeen. Dit moet uiteindelijk leiden tot een grotere naamsbekendheid van het UEF en een groei van het aantal donateurs. Maar bewustwording is het belangrijkste. Veel Nederlanders denken nog altijd dat academisch onderwijs en onderzoek een zaak van de overheid is. Die speelt in het onderwijs ook een belangrijke rol, maar in het onderzoek is er grote behoefte aan extra speelruimte om nieuwe wetenschappelijke terreinen te verkennen.

NRC Charity awards

De NRC Charity awards zijn in het leven geroepen door NRC Media, en zijn bedoeld om Nederlandse goede-doelenorganisaties te ondersteunen bij het bereiken van hun doelgroep. NRC werkt hierbij samen met de Willem de Kooning Academie. Studenten van de Academie ontwierpen samen met de deelnemende organisaties een campagne.

Meer informatie

-
Laatst gewijzigd:28 juli 2017 16:12
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....