About usNews and EventsNews articles

Alumnus van het Jaar Merel Rumping in Broerstraat 5

05 juli 2017

Het julinummer van alumnimagazine Broerstraat 5 opent met een interview met Alumnus van het Jaar Merel Rumping. Zij is sociaal ondernemer en wil onderbeenprotheses voor iedereen bereikbaar maken, te beginnen in Colombia.

Verder in dit nummer: een in Groningen ontwikkelde nieuwe methode om donororganen beter geschikt te maken voor transplantatie, Marijn de Vries over haar studentenbaantje als serveerster op de Grote Markt, het Verenigd Koninkrijk volgens Titia Ketelaar, uitslag lezersonderzoek Broerstraat 5, natuurinclusieve landbouw in Noord-Nederland, de stille kracht van een theoretisch scheikundige, saffraan oogsten in Italië, tips voor pas afgestudeerde vrouwen en hoe te werken aan een veerkrachtige samenleving. In de populaire rubriek Alumni Achteraf van freelance journalist Ellis Ellenbroek vertellen twee psychologen, afgestudeerd eind jaren zeventig, over hun loopbanen; de één als ober in beroemde Groningse cafés, de ander als therapeut bij seksualiteit- en relatievraagstukken in Paramaribo. Zie Broerstraat 5 online: www.rug.nl/broerstraat5

INHOUD

• 4         Sociaal ondernemen in Colombia
    Alumnus van het Jaar Merel Rumping wil onderbeenprotheses voor iedereen bereikbaar maken.
  • 6         Column Elmer Sterken, rector magnificus
  • 7         Alumnus in het buitenland: Italië
  • 8         Gronings antwoord op tekort donorlevers
    De ‘perfusiekamer’ maakt donororganen – ook de minder geschikte – beter bruikbaar voor transplantatie.
  • 10       Alumnus schrijft boek
  • 11       Ain Wondre Stad: Marijn de Vries
  • 12       De straat op in het Verenigd Koninkrijk
    Buiten de bubbel hoorde oud- correspondente Titia Ketelaar andere verhalen.
  • 14       Groningen, ’t kon minder
  • 15       Lezersonderzoek Broerstraat 5
    71% van de respondenten leest Broerstraat 5 het liefst op papier.
  • 16       Foto De Grote Groene Sabelsprinkhaan
  • 18       Toekomst boeren: samen met de natuur
    Noord-Nederland proeftuin voor ‘natuurinclusieve landbouw’?
  • 20       Scheikundige zonder labjas
    Ria Braam, stille kracht in de Groningse chemie
  • 22       Veerkrachtige samenleving vergt samenwerking
    18,8 miljoen euro voor interdisciplinair onderzoek SCOOP is bijzonder succes.
  • 24       ‘Vrouwen moeten niet harder werken, maar slimmer’
    Vijf tips voor de pas afgestudeerde jonge vrouw
  • 25       Ubbo Emmius Fonds
  • 26       Alumni Actief