Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groninger Gebouwenprijs 2017: stem op de Energy Academy Europe

07 juni 2017

Welke aannemers, architecten en opdrachtgevers winnen dit jaar de Grote Groninger Gebouwenenquête? Dat bepaalt het publiek! Eén van de 13 genomineerde nieuwe gebouwen is de Energy Academy Europe van de RUG. Het gebouw op de Zernikecampus vervult een voortrekkersrol als het op energiehuishouding aankomt: het levert energie, en is daarmee uniek in heel Noord-Nederland. De renovatie van de entree van de UB is overigens ook genomineerd: voor de Gouden Kiezel, een prijs voor opvallende verbouwingen. Stemmen voor beide RUG-projecten kan tot en met 22 juni a.s.

Achtergrondinformatie

De Grote Groninger Gebouwenenquête is een traditioneel onderdeel van de jaarlijkse Dag van de Architectuur in Groningen. Het is een initiatief van de Stichting DAG (Dag van de Architectuur Groningen), Stichting Platform GRAS (het architectuurcentrum van Groningen) en de Groninger Gezinsbode. Met de enquête willen de initiatiefnemers een zo groot mogelijk publiek interesseren en enthousiasmeren voor architectuur. Daarnaast geeft de Grote Groninger Gebouwenenquête een representatief beeld van nieuwbouw in de stad. De groslijst van gebouwen die sinds de vorige Dag van de Architectuur zijn opgeleverd wordt samengesteld door de Stichting DAG en Platform GRAS. De peildatum ligt doorgaans rond 1 juni. Ieder jaar zijn er trouwens twee winnaars: de winnaar van de vakjury en de winnaar van de publieksjury.

Nieuwsgierig naar de uitslag van de Groninger Gebouwenenquête? Kom dan vooral naar de prijsuitreiking op vrijdag 23 juni a.s. in het Groninger Forum! De vakjury licht haar keuze toe en wethouder Joost van Keulen reikt namens de publieksjury de prijzen uit. Als onpartijdig Stadjer leidt Bram Douwes de Prijzenparade in goede en rechtvaardige banen.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 14:51
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....