About us Latest news News News articles

Twee talentvolle RUG-wetenschappers geselecteerd voor Lindau-ontmoetingsdagen van de KNAW

24 mei 2017

Ruim vierhonderd jonge wetenschappers uit tachtig landen en dertig Nobelprijswinnaars ontmoeten elkaar deze zomer in Lindau voor kennisuitwisseling en inspiratie. Onder de wetenschappers zijn vijf toptalenten uit Nederland: Sven Askes, Mickel Hansen, Hanne van der Kooij, Michael Lerch en Zoran Ristanovic.

De KNAW heeft de kandidaten voorgedragen en de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen heeft de jonge wetenschappers geselecteerd.

• Sven Askes, Universiteit Leiden
  • Mickel Hansen, Universiteit Groningen
  • Hanne van der Kooij, Wageningen University & Research
  • Michael Lerch, Universiteit Groningen
  • Zoran Ristanovic, Universiteit Utrecht

Vakgebied chemie

Het vakgebied chemie staat dit jaar centraal. Op het zesdaagse programma staan lezingen van de Nobelprijswinnaars, plenaire discussies, thematische workshops en diverse sociale evenementen.

Over Lindau

De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars.

De Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseert de dagen sinds 1951. De KNAW participeert sinds 2008. De 67ste Lindau Ontmoetingsdagen vinden plaats van 25 – 30 juni 2017. Ben Feringa, winnaar van de Nobelprijs voor Chemie 2017 en lid van de KNAW, zal er ook bij zijn. Hij spreekt op maandag 26 juni.

Bron: persbericht KNAW

Laatst gewijzigd:25 maart 2024 14:56