Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Han Thomas Adriaenssen genomineerd voor Wetenschapstalent 2017

31 mei 2017

Han Thomas Adriaenssen, universitair docent bij Filosofie, is genomineerd voor de titel New Scientist Wetenschapstalent 2017.

Iedere wetenschappelijke of filosofische revolutie kent winnaars en verliezers. De verliezers vergeten we vaak, maar ook zij kunnen argumenten hebben die de moeite waard zijn. Han Thomas Adriaenssen onderzoekt de denkbeelden van denkers die vaak wat onbekender zijn. Hij laat zien dat zij met hun vragen en twijfels een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van moderne wetenschap en filosofie in de Gouden Eeuw, de bloeiperiode voor de wetenschap in de noordelijke Nederlanden. Daarnaast ontdekte Adriaenssen dat de wetenschappelijke en filosofische innovatie van de Gouden Eeuw een meer geleidelijk proces was dan gedacht. Hij hoopt dat hij met zijn onderzoek in kaart kan brengen hoe de titanenstrijd tussen de filosofie van Aristoteles en het mechanistische wereldbeeld van Descartes kon leiden tot het wetenschappelijke wereldbeeld van nu.

Adriaenssen is bij de Faculteit Wijsbegeerte diverse malen uitgeroepen tot Docent van het Jaar. Hij publiceerde recentelijk Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes bij Cambridge University Press.

Meer over Han Thomas Adriaenssen

Han Thomas Adriaenssen
Laatst gewijzigd:06 juni 2017 10:59
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...