Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Han Thomas Adriaenssen genomineerd voor Wetenschapstalent 2017

31 mei 2017

Han Thomas Adriaenssen, universitair docent bij Filosofie, is genomineerd voor de titel New Scientist Wetenschapstalent 2017.

Iedere wetenschappelijke of filosofische revolutie kent winnaars en verliezers. De verliezers vergeten we vaak, maar ook zij kunnen argumenten hebben die de moeite waard zijn. Han Thomas Adriaenssen onderzoekt de denkbeelden van denkers die vaak wat onbekender zijn. Hij laat zien dat zij met hun vragen en twijfels een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van moderne wetenschap en filosofie in de Gouden Eeuw, de bloeiperiode voor de wetenschap in de noordelijke Nederlanden. Daarnaast ontdekte Adriaenssen dat de wetenschappelijke en filosofische innovatie van de Gouden Eeuw een meer geleidelijk proces was dan gedacht. Hij hoopt dat hij met zijn onderzoek in kaart kan brengen hoe de titanenstrijd tussen de filosofie van Aristoteles en het mechanistische wereldbeeld van Descartes kon leiden tot het wetenschappelijke wereldbeeld van nu.

Adriaenssen is bij de Faculteit Wijsbegeerte diverse malen uitgeroepen tot Docent van het Jaar. Hij publiceerde recentelijk Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes bij Cambridge University Press.

Meer over Han Thomas Adriaenssen

Han Thomas Adriaenssen
Laatst gewijzigd:06 juni 2017 10:59
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 28 november 2017

  ERC-beurzen helpen drie RUG-wetenschappers naar de top

  Drie onderzoekers aan de Rijksuniversiteit Groningen hebben een ERC Consolidator Grant toegekend gekregen. Het gaat om Catarina Dutilh Novaes, Ming Cao en Syuzanna R. Harutyunyan. De European Research Council (ERC) kent deze persoonsgebonden subsidies...

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 13 november 2017

  Twee RUG-onderzoekers treden toe tot ​D​e Jonge Akademie

  Twee jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen zijn toegelaten tot De Jonge Akademie: Han Thomas Adriaenssen en Bettina Reitz-Joosse.