Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Han Thomas Adriaenssen genomineerd voor Wetenschapstalent 2017

31 mei 2017

Han Thomas Adriaenssen, universitair docent bij Filosofie, is genomineerd voor de titel New Scientist Wetenschapstalent 2017.

Iedere wetenschappelijke of filosofische revolutie kent winnaars en verliezers. De verliezers vergeten we vaak, maar ook zij kunnen argumenten hebben die de moeite waard zijn. Han Thomas Adriaenssen onderzoekt de denkbeelden van denkers die vaak wat onbekender zijn. Hij laat zien dat zij met hun vragen en twijfels een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van moderne wetenschap en filosofie in de Gouden Eeuw, de bloeiperiode voor de wetenschap in de noordelijke Nederlanden. Daarnaast ontdekte Adriaenssen dat de wetenschappelijke en filosofische innovatie van de Gouden Eeuw een meer geleidelijk proces was dan gedacht. Hij hoopt dat hij met zijn onderzoek in kaart kan brengen hoe de titanenstrijd tussen de filosofie van Aristoteles en het mechanistische wereldbeeld van Descartes kon leiden tot het wetenschappelijke wereldbeeld van nu.

Adriaenssen is bij de Faculteit Wijsbegeerte diverse malen uitgeroepen tot Docent van het Jaar. Hij publiceerde recentelijk Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes bij Cambridge University Press.

Meer over Han Thomas Adriaenssen

Han Thomas Adriaenssen
Laatst gewijzigd:06 juni 2017 10:59

Meer nieuws