Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Save the date: 11 juli start eerste Academic Data Center door CBS en RUG

02 juni 2017
Centrum voor Informatie Technologie
Centrum voor Informatie Technologie

Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Tjark Tjin-A-Tsoi, directeur-generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ondertekenen een overeenkomst voor de start van het eerste Academic Data Center. Het Center wordt ondergebracht bij het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de RUG.

In het CBS Academic Data Center werken CBS-medewerkers en RUG-onderzoekers samen waardoor gegevens van het CBS effectiever ingezet kunnen worden voor wetenschappelijk onderzoek.

Minisymposium
Om de meerwaarde van deze samenwerking te illustreren, zullen onderzoekers van het CBS en de RUG voorafgaand aan de ondertekening de eerste resultaten van use cases tijdens een minisymposium presenteren.

Datum: dinsdag 11 juli 2017

Tijd: 15.00-17.00 uur

Locatie: Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Na afloop is er een netwerkborrel.

Het gedetailleerde programma wordt eind juni bekendgemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wietske Degen: CIT, w.t.a.degen@rug.nl
Laatst gewijzigd:19 juni 2017 12:33

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...