Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Save the date: 11 juli start eerste Academic Data Center door CBS en RUG

02 juni 2017
Centrum voor Informatie Technologie
Centrum voor Informatie Technologie

Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Tjark Tjin-A-Tsoi, directeur-generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ondertekenen een overeenkomst voor de start van het eerste Academic Data Center. Het Center wordt ondergebracht bij het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de RUG.

In het CBS Academic Data Center werken CBS-medewerkers en RUG-onderzoekers samen waardoor gegevens van het CBS effectiever ingezet kunnen worden voor wetenschappelijk onderzoek.

Minisymposium
Om de meerwaarde van deze samenwerking te illustreren, zullen onderzoekers van het CBS en de RUG voorafgaand aan de ondertekening de eerste resultaten van use cases tijdens een minisymposium presenteren.

Datum: dinsdag 11 juli 2017

Tijd: 15.00-17.00 uur

Locatie: Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Na afloop is er een netwerkborrel.

Het gedetailleerde programma wordt eind juni bekendgemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wietske Degen: CIT, w.t.a.degen@rug.nl
Laatst gewijzigd:19 juni 2017 12:33
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....