Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Uitslag universitaire verkiezingen 2017

22 mei 2017

Rector magnificus Elmer Sterken heeft maandagmiddag 22 mei de uitslag van de Universitaire verkiezingen 2017 bekendgemaakt. De verkiezingen werden gehouden voor de student- en personeelsgeledingen van de Universiteitsraad, Faculteitsraden en Dienstraden van de Rijksuniversiteit Groningen.

De Bruinszaal in het Academiegebouw was goed gevuld voor de bekendmaking. De aanwezigen kregen te horen dat het opkomstpercentage van de studenten voor de verkiezingen voor de Universiteitsraad deze keer 28,1% bedroeg. Slechts 0.2% meer dan in 2016. Bij het personeel heeft 30,7% gestemd (0,1% meer dan in 2015; in 2016 waren er geen verkiezingen voor het personeel).

Met ingang van 1 september 2017 is de zetelverdeling van de studentpartijen in de U-raad als volgt:

 • SOG 5 zetels (1 minder dan in 2016),
 • Lijst Calimero 5 zetels,
 • en voor de nieuwe partij DAG 2 zetels.

In 2016 had Lijst Sterk nog 1 zetel.
De verdeling van de overige fracties ziet er als volgt uit:

 • Personeelsfractie 9 zetels
 • Wetenschapsfractie 3 zetels
mensen die de uitslagen krijgen te horen

Volledige uitslag online
De uitslagen van de Universiteitsraad-verkiezing en de verkiezingen voor de verschillende Faculteitsraden en Dienstraden zijn te raadplegen via onderstaande link.

Lees hier de volledige uitslag van de Universitaire Verkiezingen 2017

Meer informatie
De stemming voor de verkiezingen van de personeel- en studentgeledingen van de Universiteitsraad, de Faculteitsraden en Dienstraden van de Rijksuniversiteit Groningen heeft plaatsgevonden in de periode van maandag 15 mei 9.00 uur tot en met vrijdag 19 mei 2017 17.00 uur. De uitslag van de verkiezingen is op 22 mei 2017 definitief vastgesteld door het Centraal Stembureau.
Contact: mw. I Feenstra, secretaris van het Centraal Stembureau, 050 36 35340 of i.feenstra@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:24

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...