Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Resultaten Nationale Studenten Enquête bekend

Masterstudenten RUG meer tevreden dan vorig jaar.
18 mei 2017
De resultaten van de landelijke Nationale Studenten Enquête (NSE) van Studiekeuze123 zijn bekend. 35 Procent van de studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen werkte aan de NSE mee: dit zijn iets meer dan 10.000 studenten. Zij beoordelen hun studie gemiddeld met een 4,07 op een schaal van 1 tot 5, en de sfeer binnen de opleiding met een 4,14. Op de onderwerpen studieomgeving, faciliteiten, studielast en roostering scoort de RUG bovengemiddeld goed ten opzichte van het landelijke resultaat.
De gemiddelde beoordelingen van Masterstudenten (n=3.284) zijn op enkele punten significant hoger dan in 2016. Vooral op de punten informatievoorziening, studielast, studiefaciliteiten en docenten scoort de RUG hoger dan het landelijke gemiddelde. De tevredenheid van Masterstudenten over carrièrevoorbereiding is vooruit gegaan ten opzichte van 2016, in tegenstelling tot de Bachelorstudenten die dit punt op hetzelfde, helaas lagere, niveau als vorig jaar beoordelen.
De internationale studenten aan de RUG (n=1.192) zijn dit jaar meer tevreden over o.a. docenten, informatievoorziening, wetenschappelijke vaardigheden, stagemogelijkheden en carrièrevoorbereiding. Ze beoordelen de nieuwe onderwerpen internationalisering en uitdagend onderwijs hoger dan niet-internationale studenten.

Methode

Alle 10.051 studenten hebben hun oordeel gegeven over 17 onderdelen van studeren. Elk van die onderdelen bestond weer uit twee of meer deelvragen. Op 13 onderdelen (waaronder inhoud, vaardigheden, studiebegeleiding, tentaminering, docenten en groepsgrootte) scoort de RUG tussen de 3,5 en de 4. Dit zijn goede resultaten. Uitschieters naar beneden en naar boven zijn respectievelijk carrièrevoorbereiding (3,05) en de grootte van groepen/klassen (4,04).
Noot voor de redactie en meer informatie
Voor meer informatie neem contact op met Jorien Bakker, persvoorlichting RUG: telefoon 050-3635328/06-11800452, e-mail j.a.bakker@rug.nl
Laatst gewijzigd:18 mei 2017 15:58

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...