Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG waarschuwt professionals herstel aardbevingsschade

05 april 2017
Logo EPI-kenniscentrum

Onder de kop ‘Welzijn van mensen met meervoudige woningschade in gevaar’ waarschuwt de RUG professionals, die zich bezighouden met herstel van aardbevingsschade en aardbevingsbestendige bouw, dat bewoners met meervoudige schade aan hun huis meer dan anderen kunnen lijden aan de gevolgen van de gaswinningsschade in Groningen. Dat doet zij in de nieuwsbrief van het EPI-kenniscentrum aan deze professionals.

EPI-kenniscentrum is een opleidingscentrum voor aardbevingsbestendig (ver)bouwen met de focus op kennisdeling. Dit initiatief van het Alfa-college, de Hanzehogeschool Groningen en de RUG is bedoeld om een bijdrage in nieuwe kennis te leveren aan de uitdagingen die zijn ontstaan met de gaswinning in Noord-Nederland.

Op basis van een eerder gepubliceerd onderzoeksrapport betoogt socioloog Justin Richardson, een van de onderzoekers, in de nieuwsbrief: ‘Dit soort onderzoek maakt professionals in het veld en bestuurders duidelijk welke geluiden uit de bevolking serieus genomen moeten worden. De missie van EPI-kenniscentrum is het helpen van de inwoners van de provincie Groningen bij bevingsveilig wonen door het snel ontwikkelen en toepassen van nieuwe en bestaande kennis op het gebied van aardbevingsbestendig (ver)bouwen.

Geïnteresseerden kunnen zich op de nieuwsbrief van EPI-kenniscentrum abonneren via www.epi-kenniscentrum.org.

Laatst gewijzigd:05 april 2017 11:10

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....