Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG waarschuwt professionals herstel aardbevingsschade

05 april 2017
Logo EPI-kenniscentrum

Onder de kop ‘Welzijn van mensen met meervoudige woningschade in gevaar’ waarschuwt de RUG professionals, die zich bezighouden met herstel van aardbevingsschade en aardbevingsbestendige bouw, dat bewoners met meervoudige schade aan hun huis meer dan anderen kunnen lijden aan de gevolgen van de gaswinningsschade in Groningen. Dat doet zij in de nieuwsbrief van het EPI-kenniscentrum aan deze professionals.

EPI-kenniscentrum is een opleidingscentrum voor aardbevingsbestendig (ver)bouwen met de focus op kennisdeling. Dit initiatief van het Alfa-college, de Hanzehogeschool Groningen en de RUG is bedoeld om een bijdrage in nieuwe kennis te leveren aan de uitdagingen die zijn ontstaan met de gaswinning in Noord-Nederland.

Op basis van een eerder gepubliceerd onderzoeksrapport betoogt socioloog Justin Richardson, een van de onderzoekers, in de nieuwsbrief: ‘Dit soort onderzoek maakt professionals in het veld en bestuurders duidelijk welke geluiden uit de bevolking serieus genomen moeten worden. De missie van EPI-kenniscentrum is het helpen van de inwoners van de provincie Groningen bij bevingsveilig wonen door het snel ontwikkelen en toepassen van nieuwe en bestaande kennis op het gebied van aardbevingsbestendig (ver)bouwen.

Geïnteresseerden kunnen zich op de nieuwsbrief van EPI-kenniscentrum abonneren via www.epi-kenniscentrum.org.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 12:57

Meer nieuws