Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Ellen 't Hoen over verbetering toegang tot medicijnen

Aprilnummer 'Broerstraat 5' online
05 april 2017

‘De toegankelijkheid tot noodzakelijke medicijnen kan en moet beter’, zegt UMCG-onderzoekster Ellen ‘t Hoen in het aprilnummer van alumnimagazine Broerstraat 5. De juriste houdt hiertoe, samen met een groep internationale wetenschappers, een pleidooi in The Lancet, het meest vooraanstaande medische tijdschrift ter wereld. ‘In reactie op ons rapport hebben minister Schippers en minister Ploumen in The Lancet heel duidelijk gesteld dat het systeem kapot is en dat er een alternatief, beter systeem nodig is.’ ‘t Hoen is expert op het gebied van intellectueel eigendom en geneesmiddelenbeleid en vertelt in Broerstraat 5 over haar leven, haar strijd en haar ervaringen in de wereld van het medicijnenbeleid.

Verder in het nieuwe nummer van Broerstraat 5 onder meer: twee Groningse filosofen analyseren de onvrede bij burgers over onze samenleving, ontwikkeling nieuwe materialen voor zonnecellen, de Docent van het Jaar van de RUG over haar vak computationele taalkunde, de blinde drang tot verandering onder Trump-kiezers, de wonderlijke wisselwerking tussen hersenen en muziek bij improvisatie en bij Parkinsonpatiënten, hulp bij de verwerking van oorlogstrauma’s in Oeganda, de totale make-over van de UB en de tentoonstelling ‘Nobel Science’. www.rug.nl/broerstraat5

Broerstraat 5 - 2017 - 1
Broerstraat 5 - 2017 - 1
Laatst gewijzigd:14 april 2020 12:48

Meer nieuws

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 05 december 2023

  Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

  Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...