Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Stemwegwijzer: waar is het dichtstbijzijnde stembureau?

08 maart 2017
Stemwegwijzer
Stemwegwijzer

Wil je weten wat het dichtstbijzijnde stembureau is op 15 maart a.s.? Kijk dan even op Stemwegwijzer voor de exacte locatie van het stembureau inclusief een routebeschrijving. De Stemwegwijzer is een dataset met de exacte locatie van alle stembureaus van Nederland die door de Geodienst van de RUG is verzameld. Deze is beschikbaar als open data op geodienst.xyz/verkiezingen.

Daarnaast heeft de Geodienst enkele aansprekende voorbeelden met deze data beschikbaar gesteld op de site. Per gemeente een detailkaart met stemlocaties, wijken die geen stembureau hebben en bijzondere stemlocaties, zoals stations en brandweerkazernes. Deze week volgt nog een stemlocator app waarmee je naar de dichtsbijzijnde stemlocatie kunt navigeren. De Geodienst is dit initiatief gestart om zo veel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen en hoogwaardige open data te genereren.

Meer info op rug.nl/geoof via geodienst@rug.nl

Laatst gewijzigd:20 november 2017 10:13

Meer nieuws