Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Stemwegwijzer: waar is het dichtstbijzijnde stembureau?

08 maart 2017
Stemwegwijzer
Stemwegwijzer

Wil je weten wat het dichtstbijzijnde stembureau is op 15 maart a.s.? Kijk dan even op Stemwegwijzer voor de exacte locatie van het stembureau inclusief een routebeschrijving. De Stemwegwijzer is een dataset met de exacte locatie van alle stembureaus van Nederland die door de Geodienst van de RUG is verzameld. Deze is beschikbaar als open data op geodienst.xyz/verkiezingen.

Daarnaast heeft de Geodienst enkele aansprekende voorbeelden met deze data beschikbaar gesteld op de site. Per gemeente een detailkaart met stemlocaties, wijken die geen stembureau hebben en bijzondere stemlocaties, zoals stations en brandweerkazernes. Deze week volgt nog een stemlocator app waarmee je naar de dichtsbijzijnde stemlocatie kunt navigeren. De Geodienst is dit initiatief gestart om zo veel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen en hoogwaardige open data te genereren.

Meer info op rug.nl/geoof via geodienst@rug.nl

Laatst gewijzigd:20 november 2017 10:13

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...