Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Stemwegwijzer: waar is het dichtstbijzijnde stembureau?

08 maart 2017
Stemwegwijzer
Stemwegwijzer

Wil je weten wat het dichtstbijzijnde stembureau is op 15 maart a.s.? Kijk dan even op Stemwegwijzer voor de exacte locatie van het stembureau inclusief een routebeschrijving. De Stemwegwijzer is een dataset met de exacte locatie van alle stembureaus van Nederland die door de Geodienst van de RUG is verzameld. Deze is beschikbaar als open data op geodienst.xyz/verkiezingen.

Daarnaast heeft de Geodienst enkele aansprekende voorbeelden met deze data beschikbaar gesteld op de site. Per gemeente een detailkaart met stemlocaties, wijken die geen stembureau hebben en bijzondere stemlocaties, zoals stations en brandweerkazernes. Deze week volgt nog een stemlocator app waarmee je naar de dichtsbijzijnde stemlocatie kunt navigeren. De Geodienst is dit initiatief gestart om zo veel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen en hoogwaardige open data te genereren.

Meer info op rug.nl/geoof via geodienst rug.nl

Laatst gewijzigd:20 november 2017 10:13

Meer nieuws

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....