Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ook RUG-medewerkers en -studenten in fakkeloptocht tegen gaswinningsbeleid

08 februari 2017

Dinsdagavond 7 februari was er een fakkeloptocht door de Groningse binnenstad, als protest tegen het gaswinningsbeleid. Ook de leden van het College van Bestuur samen met veel andere RUG-medewerkers en -studenten liepen mee om hun bezorgdheid te tonen.
De optocht trok naar schatting 4.500 deelnemers, onder wie cabaretier Freek de Jonge en zijn vrouw Hella, de Groningse burgemeester Peter den Oudsten, de Groningse Commissaris van de Koning René Paas en uit de Tweede Kamer SP-voorzitter Emile Roemer en CU-voorzitter Gert-Jan Segers.

Woensdagavond 8 februari gaan lijsttrekkers van landelijke partijen met elkaar in debat in het Provinciehuis Groningen, ook over zaken die het Noorden betreffen.

Zie ook: Aardbevingen tasten gezondheid aan

Foto Fakkel Optocht
Laatst gewijzigd:13 februari 2017 08:43
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...