Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ook RUG-medewerkers en -studenten in fakkeloptocht tegen gaswinningsbeleid

08 februari 2017

Dinsdagavond 7 februari was er een fakkeloptocht door de Groningse binnenstad, als protest tegen het gaswinningsbeleid. Ook de leden van het College van Bestuur samen met veel andere RUG-medewerkers en -studenten liepen mee om hun bezorgdheid te tonen.
De optocht trok naar schatting 4.500 deelnemers, onder wie cabaretier Freek de Jonge en zijn vrouw Hella, de Groningse burgemeester Peter den Oudsten, de Groningse Commissaris van de Koning René Paas en uit de Tweede Kamer SP-voorzitter Emile Roemer en CU-voorzitter Gert-Jan Segers.

Woensdagavond 8 februari gaan lijsttrekkers van landelijke partijen met elkaar in debat in het Provinciehuis Groningen, ook over zaken die het Noorden betreffen.

Zie ook: Aardbevingen tasten gezondheid aan

Foto Fakkel Optocht
Laatst gewijzigd:13 februari 2017 08:43

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...