Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ook RUG-medewerkers en -studenten in fakkeloptocht tegen gaswinningsbeleid

08 februari 2017

Dinsdagavond 7 februari was er een fakkeloptocht door de Groningse binnenstad, als protest tegen het gaswinningsbeleid. Ook de leden van het College van Bestuur samen met veel andere RUG-medewerkers en -studenten liepen mee om hun bezorgdheid te tonen.
De optocht trok naar schatting 4.500 deelnemers, onder wie cabaretier Freek de Jonge en zijn vrouw Hella, de Groningse burgemeester Peter den Oudsten, de Groningse Commissaris van de Koning René Paas en uit de Tweede Kamer SP-voorzitter Emile Roemer en CU-voorzitter Gert-Jan Segers.

Woensdagavond 8 februari gaan lijsttrekkers van landelijke partijen met elkaar in debat in het Provinciehuis Groningen, ook over zaken die het Noorden betreffen.

Zie ook: Aardbevingen tasten gezondheid aan

Foto Fakkel Optocht
Laatst gewijzigd:13 februari 2017 08:43

Meer nieuws