Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ook RUG-medewerkers en -studenten in fakkeloptocht tegen gaswinningsbeleid

08 februari 2017

Dinsdagavond 7 februari was er een fakkeloptocht door de Groningse binnenstad, als protest tegen het gaswinningsbeleid. Ook de leden van het College van Bestuur samen met veel andere RUG-medewerkers en -studenten liepen mee om hun bezorgdheid te tonen.
De optocht trok naar schatting 4.500 deelnemers, onder wie cabaretier Freek de Jonge en zijn vrouw Hella, de Groningse burgemeester Peter den Oudsten, de Groningse Commissaris van de Koning René Paas en uit de Tweede Kamer SP-voorzitter Emile Roemer en CU-voorzitter Gert-Jan Segers.

Woensdagavond 8 februari gaan lijsttrekkers van landelijke partijen met elkaar in debat in het Provinciehuis Groningen, ook over zaken die het Noorden betreffen.

Zie ook: Aardbevingen tasten gezondheid aan

Foto Fakkel Optocht
Laatst gewijzigd:13 februari 2017 08:43
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...