Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Erasmus Training Centre bevordert uitwisseling studenten tussen Indonesië en Nederland

16 februari 2017

Het Erasmus Training Centre in Jakarta ondersteunt de uitwisseling van studenten en onderzoekers tussen Nederland en Indonesië, met trainingen en taallessen. Op 13 februari is het centrum officieel geopend door minister Jet Bussemaker van OCW.

Het Erasmus Training Centre is een initiatief van vier Nederlandse universiteiten (waaronder de Rijksuniversiteit Groningen), de Nederlandse ambassade in Indonesië en Nuffic Neso Indonesia. Het centrum helpt Indonesische studenten en wetenschappers toegang te krijgen tot hoger onderwijs in Nederland door middel van cursussen Engels, Nederlands en academische vaardigheden. Nederlanders en ook andere buitenlanders in Jakarta kunnen deelnemen aan cursussen Bahasa Indonesia.

Daarnaast dient het Erasmus Training Centre als platform voor Nederlandse universiteiten om in en buiten Jakarta trainingsprogramma’s te verzorgen voor Indonesische professionals en de organisaties waarvoor zij werkzaam zijn. Zo’n 100 Indonesische alumni van Nederlandse instellingen van hoger onderwijs woonden de officiële opening bij, samen met hun werkgevers, om de voordelen van studeren in het buitenland en een leven lang leren te bespreken.

Minister Bussemaker: ‘Ik hoop dat het nieuwe Erasmus Training Centre een meer persoonlijk contact mogelijk zal maken tussen Indonesië en Nederland, en daarmee een bijdrage zal leveren aan de verdere internationalisering van het hoger onderwijs zowel in Nederland als in Indonesië. Ik feliciteer de deelnemende Nederlandse universiteiten en andere initiatiefnemers met deze unieke internationale samenwerking.’

Holland Alumni Network en Erasmus Training Centre

Het Holland Alumni Network, dat geleid wordt door EP-Nuffic, heeft als doel het opzetten en faciliteren van een internationaal netwerk van alumni van Nederlandse instellingen, toekomstige alumni, Holland Alumni verenigingen, Nederlandse instellingen voor hoger onderwijs en relevante organisaties over de hele wereld. Het Holland Alumni Network in Indonesië verenigt ruim 9600 Indonesiërs die in Nederland gestudeerd hebben. Nuffic Neso Indonesia in Jakarta en IKANED, de Indonesische vereniging voor alumni van Nederlandse instellingen voor hoger onderwijs, verzorgen momenteel de coördinatie.
Laatst gewijzigd:20 februari 2017 11:08
printView this page in: English

Meer nieuws