Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

U4 Rectors’ Conference in the light of sustainability and staff development

16 november 2016

The annual U4 Rectors’ conference took place at the University of Groningen last weekend. The UG welcomed Rectors, Presidents, Cluster Chairs and cluster contact persons, as well as EU liaison Officers and Heads of International Relations from the member universities of the European U4 Network (comprising Ghent University, the University of Göttingen, Uppsala University and the University of Groningen). They had been invited to evaluate the ongoing U4 actions and set the agenda for the coming year. Among other things, the results of the peer review on Sustainability were on the agenda. There are various fields in which the U4 partners can join forces and learn from best practices.

The partners agreed that the universities would support each other in further developing their sustainability policies. Each university presented a frontrunner project and will help the partners to implement that project (for example setting up a Green Office). The U4 student network gave recommendations to the Rectors, on how students can contribute to a sustainable university and student life.

The U4 partners work closely together in the field of joint PhD programmes. The possibility of setting up a joint U4 certificate for PhD’s will be investigated. The coming years the emphasis will be on collaborating on PhD supervision and stimulating collaboration between research groups. During the conference the decision was taken that staff development and career paths, especially for post docs, will be a new theme within the partnership.

More information

Laatst gewijzigd:16 november 2016 13:13

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...