Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

U4 Rectors’ Conference in the light of sustainability and staff development

16 november 2016

The annual U4 Rectors’ conference took place at the University of Groningen last weekend. The UG welcomed Rectors, Presidents, Cluster Chairs and cluster contact persons, as well as EU liaison Officers and Heads of International Relations from the member universities of the European U4 Network (comprising Ghent University, the University of Göttingen, Uppsala University and the University of Groningen). They had been invited to evaluate the ongoing U4 actions and set the agenda for the coming year. Among other things, the results of the peer review on Sustainability were on the agenda. There are various fields in which the U4 partners can join forces and learn from best practices.

The partners agreed that the universities would support each other in further developing their sustainability policies. Each university presented a frontrunner project and will help the partners to implement that project (for example setting up a Green Office). The U4 student network gave recommendations to the Rectors, on how students can contribute to a sustainable university and student life.

The U4 partners work closely together in the field of joint PhD programmes. The possibility of setting up a joint U4 certificate for PhD’s will be investigated. The coming years the emphasis will be on collaborating on PhD supervision and stimulating collaboration between research groups. During the conference the decision was taken that staff development and career paths, especially for post docs, will be a new theme within the partnership.

More information

Laatst gewijzigd:16 november 2016 13:13

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...