Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

U4 Rectors’ Conference in the light of sustainability and staff development

16 november 2016

The annual U4 Rectors’ conference took place at the University of Groningen last weekend. The UG welcomed Rectors, Presidents, Cluster Chairs and cluster contact persons, as well as EU liaison Officers and Heads of International Relations from the member universities of the European U4 Network (comprising Ghent University, the University of Göttingen, Uppsala University and the University of Groningen). They had been invited to evaluate the ongoing U4 actions and set the agenda for the coming year. Among other things, the results of the peer review on Sustainability were on the agenda. There are various fields in which the U4 partners can join forces and learn from best practices.

The partners agreed that the universities would support each other in further developing their sustainability policies. Each university presented a frontrunner project and will help the partners to implement that project (for example setting up a Green Office). The U4 student network gave recommendations to the Rectors, on how students can contribute to a sustainable university and student life.

The U4 partners work closely together in the field of joint PhD programmes. The possibility of setting up a joint U4 certificate for PhD’s will be investigated. The coming years the emphasis will be on collaborating on PhD supervision and stimulating collaboration between research groups. During the conference the decision was taken that staff development and career paths, especially for post docs, will be a new theme within the partnership.

More information

Laatst gewijzigd:16 november 2016 13:13

Meer nieuws

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...