Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rachel Carson Milieuscriptieprijs 2016 voor Aagje van Meerwijk

28 november 2016

Aagje van Meerwijk, masterstudente Energy and Environmental Studies (EES), is de winnaar van de Rachel Carson Scriptieprijs WO 2016. Haar scriptie over de opslagmogelijkheden van Zwitserse waterkrachtcentrales voor in Duitsland opgewekte zonne- en windenergie noemt de jury erg verrassend en vernieuwend. Bovendien is het gekozen onderwerp uiterst actueel gezien de grote behoefte aan mogelijkheden voor energieopslag in de nabije toekomst. Door de onderwerpkeuze komen zowel de situatie op het gebied van de waterkracht in Zwitserland als de effecten van klimaatverandering daarop aan bod. “Hier komen dingen aan de orde die niet eerder zijn uitgezocht”, aldus de jury.

De juryleden keken naar originaliteit, toepasbaarheid, relevantie, toegankelijkheid en wetenschappelijkheid. Het juryrapport is opvraagbaar bij de VVM. Naast de scriptieprijs voor universitaire studenten is er ook de Rachel Carson scriptieprijs voor HBO-studenten.

Op de foto v.l.n.r.: Rachel Heijne, directeur VVM, Anne-Marie van Noord, winnaar HBO, Leendert van Bree, voorzitter jury, Aagje van Meerwijk, winnaar WO.
Op de foto v.l.n.r.: Rachel Heijne, directeur VVM, Anne-Marie van Noord, winnaar HBO, Leendert van Bree, voorzitter jury, Aagje van Meerwijk, winnaar WO.
Laatst gewijzigd:01 februari 2017 01:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 22 februari 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...