Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Spinozawinnaar Lodi Nauta, de vernuftige natuur en de antikraak gekraakt in de nieuwe Broerstraat 5

19 oktober 2016
cover broerstraat 5

Het herfstnummer van Broerstraat 5 opent met Lodi Nauta, de eerste filosoof die de Spinozaprijs won. Nauta, die aan de RUG studeerde, promoveerde en hoogleraar is, integreert de lange geschiedenis van de Westerse filosofie met het heden: ‘Behalve aan de Renaissance en de vroegmoderne tijd waarin de moderne wetenschap opkwam, zijn wij enorm schatplichtig aan wat er in de Middeleeuwen gebeurde.’

Daarnaast in het alumnimagazine zowel Laurentien van Oranje en Jeroen Smit als Douwe Draaisma over hun boeken, Ylva Poelman over haar specialisme Bionica - in Groningen nieuw als minorvak - en de jonge Christiaan Triebert die met digitale onderzoeksjournalistiek de Whatsapps van de Turkse coupplegers in kaart bracht. En verder aandacht voor twintig jaar fondsenwerving aan de RUG, ‘sustainable society’ onderzoek naar de beleving van de aardbevingsproblematiek door de inwoners van het Groningse gaswinningsgebied en onderzoek naar de rol van kraak en antikraak op de woningmarkt.

De volgende Broerstraat 5 zal een speciale editie zijn over Nobelprijswinnaar Ben Feringa en verschijnen op 7 december 2016.

Lees Broerstraat 5, nummer 3 2016 online.

Laatst gewijzigd:24 oktober 2016 09:25

Meer nieuws