RUG, Gemeente Groningen en Hanzehogeschool Groningen willen af van ontgroening

Cultuuromslag nodig om te komen van ontgroening naar introductie
29 september 2016

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), de gemeente Groningen en de Hanzehogeschool Groningen willen dat de ontgroeningen bij studentenverenigingen stoppen. Ze komen tot deze conclusie naar aanleiding van de recente incidenten bij de Groningse studentenvereniging Vindicat Atque Polit. De drie partijen vinden de recente gebeurtenissen volstrekt onacceptabel en keuren dit gedrag absoluut af.

De afgelopen dagen hebben RUG, gemeente en Hanze gebruikt om te overleggen met alle betrokken partijen, inclusief Vindicat om een goed beeld te vormen van wat er daadwerkelijk gebeurd is. De conclusie is dat er een cultuurverandering nodig is bij de verenigingen om er voor te zorgen dat de ontgroeningen stoppen. Het doel moet zijn: van ontgroening naar introductie.

Externe commissie

RUG, Vindicat, gemeente en Hanze willen een externe commissie instellen die moet toezien op de cultuurverandering bij de verenigingen. De verenigingen zijn nu aan zet. Vindicat heeft aangegeven een herijking van hun introductie tijd noodzakelijk te vinden. De commissie gaat erop toezien dat de gewenste verandering ook daadwerkelijk wordt doorgevoerd.

Laatst gewijzigd:30 september 2016 09:32