Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen stijgt weer in prestigieuze Shanghai-ranking

15 augustus 2016

De Rijksuniversiteit Groningen is opnieuw een paar plaatsen gestegen in de Academic Ranking of World Universities (ook wel de Shanghai-ranking genoemd). De RUG staat op 72, een stijging van drie plaatsen. Dit is het vierde achtereenvolgende jaar waarin de RUG stijgt in de ARWU, die algemeen wordt beschouwd als de meest betrouwbare kwaliteitsmeter van universiteiten wereldwijd.

De RUG is de enige Nederlandse stijger in de top-100. Naast de RUG staan ook de universiteiten van Utrecht (van 56 naar 65 gezakt) en Leiden (van 82 naar 93) in de top-100. De lijst wordt, evenals voorgaande jaren, aangevoerd door Harvard University.

De ARWU-ranking is een mondiale top-500 die jaarlijks in augustus wordt gepubliceerd door de Shanghai Jiao Tong University. Omdat de ranking is gebaseerd op een heldere methodologie en objectieve gegevens wordt hij in de academische wereld gezien als de meest geloofwaardige.

Meer informatie

ARWU-ranking

De opmars van de RUG in beeld
De opmars van de RUG in beeld
Laatst gewijzigd:18 augustus 2016 13:45
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....