Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen stijgt weer in prestigieuze Shanghai-ranking

15 augustus 2016

De Rijksuniversiteit Groningen is opnieuw een paar plaatsen gestegen in de Academic Ranking of World Universities (ook wel de Shanghai-ranking genoemd). De RUG staat op 72, een stijging van drie plaatsen. Dit is het vierde achtereenvolgende jaar waarin de RUG stijgt in de ARWU, die algemeen wordt beschouwd als de meest betrouwbare kwaliteitsmeter van universiteiten wereldwijd.

De RUG is de enige Nederlandse stijger in de top-100. Naast de RUG staan ook de universiteiten van Utrecht (van 56 naar 65 gezakt) en Leiden (van 82 naar 93) in de top-100. De lijst wordt, evenals voorgaande jaren, aangevoerd door Harvard University.

De ARWU-ranking is een mondiale top-500 die jaarlijks in augustus wordt gepubliceerd door de Shanghai Jiao Tong University. Omdat de ranking is gebaseerd op een heldere methodologie en objectieve gegevens wordt hij in de academische wereld gezien als de meest geloofwaardige.

Meer informatie

ARWU-ranking

De opmars van de RUG in beeld
De opmars van de RUG in beeld
Laatst gewijzigd:18 augustus 2016 13:45
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws