Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen stijgt weer in prestigieuze Shanghai-ranking

15 augustus 2016

De Rijksuniversiteit Groningen is opnieuw een paar plaatsen gestegen in de Academic Ranking of World Universities (ook wel de Shanghai-ranking genoemd). De RUG staat op 72, een stijging van drie plaatsen. Dit is het vierde achtereenvolgende jaar waarin de RUG stijgt in de ARWU, die algemeen wordt beschouwd als de meest betrouwbare kwaliteitsmeter van universiteiten wereldwijd.

De RUG is de enige Nederlandse stijger in de top-100. Naast de RUG staan ook de universiteiten van Utrecht (van 56 naar 65 gezakt) en Leiden (van 82 naar 93) in de top-100. De lijst wordt, evenals voorgaande jaren, aangevoerd door Harvard University.

De ARWU-ranking is een mondiale top-500 die jaarlijks in augustus wordt gepubliceerd door de Shanghai Jiao Tong University. Omdat de ranking is gebaseerd op een heldere methodologie en objectieve gegevens wordt hij in de academische wereld gezien als de meest geloofwaardige.

Meer informatie

ARWU-ranking

De opmars van de RUG in beeld
De opmars van de RUG in beeld
Laatst gewijzigd:18 augustus 2016 13:45

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...