Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerstejaars leren Groningen kennen

15 augustus 2016
Drukte bij het Academiegebouw

Maandag is voor veel nieuwe studenten hun studietijd officieus van start gegaan. Zij doen mee aan de KEI-week, de introductieweek voor eerstejaars, waarin ze kennismaken met stad, studentenleven en universitaire voorzieningen. Er doen naar verwachting 5500 eerstejaars aan de KEI-week mee. Het thema dit jaar is Let’s KEI together, om de band tussen studenten en ‘Stadjers’ te onderstrepen.

De informatiemarkt op de Vismarkt
De informatiemarkt op de Vismarkt

In de KEI-week maken de studenten in groepjes van circa vijftien eerstejaars, onder begeleiding van ouderejaars, kennis met alle facetten van studentenstad Groningen. Van sportverenigingen tot organisaties voor bijbaantjes, van studiebegeleiding tot uitgaan - en natuurlijk met studentenverenigingen en aanstaande medestudenten. Voor veel deelnemers is de KEI een vliegende start van de studie aan de RUG en dé manier om de nieuwe studiestad en woonplaats te leren kennen. Op de Vismarkt kunnen de KEI-deelnemers maandag onder meer kennismaken met diverse organisaties op een grote informatiemarkt. 's Avonds is er een openingsfeest op de Grote Markt.

Laatst gewijzigd:15 augustus 2016 15:18

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...