Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerstejaars leren Groningen kennen

15 augustus 2016
Drukte bij het Academiegebouw

Maandag is voor veel nieuwe studenten hun studietijd officieus van start gegaan. Zij doen mee aan de KEI-week, de introductieweek voor eerstejaars, waarin ze kennismaken met stad, studentenleven en universitaire voorzieningen. Er doen naar verwachting 5500 eerstejaars aan de KEI-week mee. Het thema dit jaar is Let’s KEI together, om de band tussen studenten en ‘Stadjers’ te onderstrepen.

De informatiemarkt op de Vismarkt
De informatiemarkt op de Vismarkt

In de KEI-week maken de studenten in groepjes van circa vijftien eerstejaars, onder begeleiding van ouderejaars, kennis met alle facetten van studentenstad Groningen. Van sportverenigingen tot organisaties voor bijbaantjes, van studiebegeleiding tot uitgaan - en natuurlijk met studentenverenigingen en aanstaande medestudenten. Voor veel deelnemers is de KEI een vliegende start van de studie aan de RUG en dé manier om de nieuwe studiestad en woonplaats te leren kennen. Op de Vismarkt kunnen de KEI-deelnemers maandag onder meer kennismaken met diverse organisaties op een grote informatiemarkt. 's Avonds is er een openingsfeest op de Grote Markt.

Laatst gewijzigd:15 augustus 2016 15:18

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...