Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerstejaars leren Groningen kennen

15 augustus 2016
Drukte bij het Academiegebouw

Maandag is voor veel nieuwe studenten hun studietijd officieus van start gegaan. Zij doen mee aan de KEI-week, de introductieweek voor eerstejaars, waarin ze kennismaken met stad, studentenleven en universitaire voorzieningen. Er doen naar verwachting 5500 eerstejaars aan de KEI-week mee. Het thema dit jaar is Let’s KEI together, om de band tussen studenten en ‘Stadjers’ te onderstrepen.

De informatiemarkt op de Vismarkt
De informatiemarkt op de Vismarkt

In de KEI-week maken de studenten in groepjes van circa vijftien eerstejaars, onder begeleiding van ouderejaars, kennis met alle facetten van studentenstad Groningen. Van sportverenigingen tot organisaties voor bijbaantjes, van studiebegeleiding tot uitgaan - en natuurlijk met studentenverenigingen en aanstaande medestudenten. Voor veel deelnemers is de KEI een vliegende start van de studie aan de RUG en dé manier om de nieuwe studiestad en woonplaats te leren kennen. Op de Vismarkt kunnen de KEI-deelnemers maandag onder meer kennismaken met diverse organisaties op een grote informatiemarkt. 's Avonds is er een openingsfeest op de Grote Markt.

Laatst gewijzigd:15 augustus 2016 15:18

Meer nieuws

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....

 • 25 november 2017

  RUG en Noordelijke Online Ondernemers lanceren Groningen Digital Business Centre

  De Rijksuniversiteit Groningen en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) slaan de handen ineen om de bloeiende digitale sector in Noord-Nederland uit te bouwen en te versterken. Samen lanceren zij het Groningen Digital Business Centre (GDBC), een nieuw...