Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerstejaars leren Groningen kennen

15 augustus 2016
Drukte bij het Academiegebouw

Maandag is voor veel nieuwe studenten hun studietijd officieus van start gegaan. Zij doen mee aan de KEI-week, de introductieweek voor eerstejaars, waarin ze kennismaken met stad, studentenleven en universitaire voorzieningen. Er doen naar verwachting 5500 eerstejaars aan de KEI-week mee. Het thema dit jaar is Let’s KEI together, om de band tussen studenten en ‘Stadjers’ te onderstrepen.

De informatiemarkt op de Vismarkt
De informatiemarkt op de Vismarkt

In de KEI-week maken de studenten in groepjes van circa vijftien eerstejaars, onder begeleiding van ouderejaars, kennis met alle facetten van studentenstad Groningen. Van sportverenigingen tot organisaties voor bijbaantjes, van studiebegeleiding tot uitgaan - en natuurlijk met studentenverenigingen en aanstaande medestudenten. Voor veel deelnemers is de KEI een vliegende start van de studie aan de RUG en dé manier om de nieuwe studiestad en woonplaats te leren kennen. Op de Vismarkt kunnen de KEI-deelnemers maandag onder meer kennismaken met diverse organisaties op een grote informatiemarkt. 's Avonds is er een openingsfeest op de Grote Markt.

Laatst gewijzigd:15 augustus 2016 15:18

Meer nieuws