Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG tevreden over evaluatiebijeenkomst met Chinees onderwijsministerie over branch campus

31 juli 2016

Op 26 juli nam een delegatie van de Rijksuniversiteit Groningen o.l.v. collegevoorzitter Sibrand Poppema deel aan een evaluatiebijeenkomst met experts van het Chinese onderwijsministerie.

De evaluatiebijeenkomst was een onderdeel van de aanvraagprocedure om de branch campus in China op te richten. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), China Agricultural University (CAU) en de stad Yantai hebben gezamenlijk een aanvraag bij de Chinese autoriteiten ingediend om de University of Groningen Yantai in de Chinese kustplaats Yantai op te richten. Plaatsvervangend ambassadeur van Nederland André Driessen en onderwijsattaché David Pho waren op uitnodiging van de RUG ook aanwezig om het project te steunen.

Na een korte rondleiding op de toekomstige locatie van de University of Groningen Yantai, vond de evaluatiebijeenkomst met het evaluatiecomité plaats. Hierbij waren vertegenwoordigers van het Chinese onderwijsministerie, China Agricultural University (CAU), de stad Yantai en provincie Shandong aanwezig. Plaatsvervangend ambassadeur André Driessen gaf een toespraak over het belang van internationalisering en van branch campus voor de toekomstige onderwijssamenwerking tussen Nederland en China.

Collegevoorzitter van de RUG Sibrand Poppema is tevreden over de bijeenkomst: 'Samen met onze partners van CAU hebben we alle vragen van de commissie naar tevredenheid kunnen beantwoorden. Ik heb de indruk dat we onze plannen goed hebben gepresenteerd, de reacties van de commissie waren positief. Nu is het wachten op de uiteindelijke beoordeling van de aanvraag.'

Na goedkeuring door de Chinese autoriteiten, neemt de RUG in overleg met de medezeggenschap, de Raad van Toezicht en het Ministerie van OCW een definitief besluit om de branch campus op te richten. UGY zal bachelor-, master- en PhD-programma’s aan Chinese en buitenlandse studenten aanbieden die zullen leiden tot een RUG-diploma. De branch campus biedt ook kansen voor studenten en docenten uit Groningen om buitenlandervaring op te doen in China en voor onderzoekers om in China baanbrekend onderzoek te doen.

De bedoeling is dat de eerste 7 opleidingen in september 2017 met een voorbereidend jaar van start gaan die in 2018 gevolgd worden door de academische opleidingen.
Laatst gewijzigd:15 augustus 2016 11:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...