Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

BSA beleid 2015-2016 aangepast

14 juli 2016

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) past de BSA regeling voor het studiejaar 2015/2016 aan. De plicht voor studenten om de propedeuse te behalen in het tweede jaar is voor dit academisch jaar ingetrokken.

Studenten die in het vorige studiejaar een voorlopig positief advies hebben gekregen, kunnen daarmee door met hun studie, ook als zij de propedeuse niet hebben afgerond. De RUG neemt deze maatregel in afwachting van de aangekondigde brief die de minister van OCW aan de Tweede Kamer stuurt in augustus naar aanleiding van de uitspraken van de rechter. Het CvB spreekt in augustus met de universiteitsraad over het P-in-2-beleid.

Laatst gewijzigd:15 juli 2016 12:34

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...