Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

BSA beleid 2015-2016 aangepast

14 juli 2016

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) past de BSA regeling voor het studiejaar 2015/2016 aan. De plicht voor studenten om de propedeuse te behalen in het tweede jaar is voor dit academisch jaar ingetrokken.

Studenten die in het vorige studiejaar een voorlopig positief advies hebben gekregen, kunnen daarmee door met hun studie, ook als zij de propedeuse niet hebben afgerond. De RUG neemt deze maatregel in afwachting van de aangekondigde brief die de minister van OCW aan de Tweede Kamer stuurt in augustus naar aanleiding van de uitspraken van de rechter. Het CvB spreekt in augustus met de universiteitsraad over het P-in-2-beleid.

Laatst gewijzigd:15 juli 2016 12:34
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....