Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

BSA beleid 2015-2016 aangepast

14 juli 2016

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) past de BSA regeling voor het studiejaar 2015/2016 aan. De plicht voor studenten om de propedeuse te behalen in het tweede jaar is voor dit academisch jaar ingetrokken.

Studenten die in het vorige studiejaar een voorlopig positief advies hebben gekregen, kunnen daarmee door met hun studie, ook als zij de propedeuse niet hebben afgerond. De RUG neemt deze maatregel in afwachting van de aangekondigde brief die de minister van OCW aan de Tweede Kamer stuurt in augustus naar aanleiding van de uitspraken van de rechter. Het CvB spreekt in augustus met de universiteitsraad over het P-in-2-beleid.

Laatst gewijzigd:15 juli 2016 12:34
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....