Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuw Europees netwerk voor universiteiten van start

02 juni 2016

Enkele vooraanstaande universiteiten hebben op 1 juni 2016 in Brussel samen het Gilde van Europese Onderzoeksuniversiteiten (Guild of European Research Intensive Universities) opgericht.

Het Gilde verenigt universiteiten in heel Europa die aantoonbaar uitblinken in onderwijs, onderzoek en beleidsvorming. Zij werken samen aan vernieuwende oplossingen voor enkele van de meest ongrijpbare wetenschappelijke en sociale uitdagingen.

Officiële start op 21 november 2016

Onder de deelnemers in Brussel bevinden zich de universiteiten van Bologna, Glasgow, Göttingen, Groningen, Kraków (Jagiellonian), Oslo, Tübingen, Uppsala en Warwick. De overige gildeleden zullen bekendgemaakt worden tijdens de officiële startbijeenkomst van het Gilde op 21 november 2016, eveneens in Brussel.

Rijke en boeiende bron

Professor Ole Petter Ottersen, rector van de Universiteit van Oslo en bestuursvoorzitter van het Gilde van Europese Onderzoeksuniversiteiten, gaf tijdens de bijeenkomst van vandaag aan dat het Gilde een rijke en boeiende bron voor het Europees Hoger Onderwijs wil zijn. Namens alle leden stelde hij dat ‘het Gilde staat voor een nieuwe, frisse aanpak van betrokkenheid en capaciteitsopbouw in heel Europa. We zien met grote belangstelling uit naar nauwe samenwerking met de Europese Commissie, Europese en nationale parlementariërs, ambtenaren en andere partijen om te komen tot strategische en praktische oplossingen voor de vele gemeenschappen die Europa rijk is.’

Samenstelling bestuur

Tenslotte werden de overige bestuurders van het Gilde voorgesteld. Het bestuur bestaat uit: Professor Ole Petter Ottersen (Oslo) voorzitter; Professor Anton Muscatelli (Glasgow) vice-voorzitter; Professor Stanislaw Kistryn (Krakow) penningmeester en Professor Jan Palmowski (Warwick) secretaris-generaal.
Laatst gewijzigd:22 november 2016 12:00
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws