Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Keetje Hodshon Prijs voor Han Thomas Adriaenssen

09 mei 2016
Han Thomas Adriaenssen
Han Thomas Adriaenssen

Han Thomas Adriaenssen, universitair docent en tevens VENI-laureaat, heeft de Keetje Hodshon Prijs gekregen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Hij krijgt de prijs van 12.500 euro voor zijn dissertatie en andere publicaties.

Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderzoeker die niet langer dan vijf jaar tevoren is gepromoveerd ter bekroning van "oorspronkelijk onderzoek op het gebied van de geesteswetenschappen". Eens in de vier jaar is de prijs bestemd voor het domein Filosofie/Godgeleerdheid.

Het is al de vierde keer dat de prijs uitgaat naar iemand die zijn dissertatie schreef in de vakgroep Geschiedenis van de Filosofie van de Groningse Faculteit. Eerdere prijswinnaars waren Han van Ruler (1996), Lodi Nauta (2000), en Pieter Sjoerd Hasper (2004).

Adriaenssens dissertatie Knowledge and the Veil of Representations ontving veel lof van eminente historici van de filosofie en verschijnt volgend jaar bij Cambridge University Press onder de titel Cognition and Representation from Aquinas to Descartes.

Laatst gewijzigd:10 mei 2016 12:44

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...