Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Buitenlandse studenten tevreden over de RUG

20 april 2016
Welcome Ceremony 2015. Foto: Peter van der Sijde

Internationale studenten zijn tevreden over de Rijksuniversiteit Groningen. Dat blijkt uit de recentste Internationale Studenten Barometer, een wereldwijd onderzoek naar tevredenheid onder internationale studenten. Uit de antwoorden van 2.245 deelnemende RUG-studenten blijkt dat de universiteit erg gewaardeerd wordt vanwege de kwaliteit en organisatie van het onderwijs en haar Welcoming Ceremony voor buitenlandse studenten. De International Service Desk wordt zelfs beoordeeld als de een na beste van Europa.

De ISB van I-Graduate onderzoekt tweemaal per jaar de tevredenheid onder studenten die aan een universiteit in het buitenland studeren. Afgelopen herfst hebben buitenlandse studenten die ingeschreven staan aan een universiteit of hogeschool buiten hun land van herkomst een uitvoerige enquête ontvangen om hun tevredenheid te meten over onderwijskwaliteit, huisvesting, ondersteuning & faciliteiten en ontvangst bij de instelling.

Prikkel tot kwaliteitsverbetering

De RUG doet al vele jaren mee aan de Internationale Studenten Barometer. Onderdelen die naar voren komen als verbeterpunten zijn voor de RUG vaak een stimulans om hier extra aan te werken. Het bewijs hiervoor zijn de hogere scores die in het recente onderzoek zijn behaald voor met name de ondersteuning bij het openen van een bankrekening en de Careers Service, waarover in vorige onderzoeken ontevredenheid was geuit. De Universiteit blijft zich inzetten voor betere huisvesting en catering, twee onderdelen die laag scoorden.

Deelnemers

In Nederland deden acht instellingen (vijf universiteiten en drie hogescholen) mee aan deze editie van het onderzoek. De RUG werd ook vergeleken met tien elite-instellingen, waaronder Oxford University, University College London, Northeastern University (VS) en de University of Sydney (Australië). Wereldwijd deden zo'n 140.000 internationale studenten van 172 onderwijsinstellingen in 18 landen mee aan het onderzoek.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:25 april 2016 09:57

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....