Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Buitenlandse studenten tevreden over de RUG

20 april 2016
Welcome Ceremony 2015. Foto: Peter van der Sijde

Internationale studenten zijn tevreden over de Rijksuniversiteit Groningen. Dat blijkt uit de recentste Internationale Studenten Barometer, een wereldwijd onderzoek naar tevredenheid onder internationale studenten. Uit de antwoorden van 2.245 deelnemende RUG-studenten blijkt dat de universiteit erg gewaardeerd wordt vanwege de kwaliteit en organisatie van het onderwijs en haar Welcoming Ceremony voor buitenlandse studenten. De International Service Desk wordt zelfs beoordeeld als de een na beste van Europa.

De ISB van I-Graduate onderzoekt tweemaal per jaar de tevredenheid onder studenten die aan een universiteit in het buitenland studeren. Afgelopen herfst hebben buitenlandse studenten die ingeschreven staan aan een universiteit of hogeschool buiten hun land van herkomst een uitvoerige enquête ontvangen om hun tevredenheid te meten over onderwijskwaliteit, huisvesting, ondersteuning & faciliteiten en ontvangst bij de instelling.

Prikkel tot kwaliteitsverbetering

De RUG doet al vele jaren mee aan de Internationale Studenten Barometer. Onderdelen die naar voren komen als verbeterpunten zijn voor de RUG vaak een stimulans om hier extra aan te werken. Het bewijs hiervoor zijn de hogere scores die in het recente onderzoek zijn behaald voor met name de ondersteuning bij het openen van een bankrekening en de Careers Service, waarover in vorige onderzoeken ontevredenheid was geuit. De Universiteit blijft zich inzetten voor betere huisvesting en catering, twee onderdelen die laag scoorden.

Deelnemers

In Nederland deden acht instellingen (vijf universiteiten en drie hogescholen) mee aan deze editie van het onderzoek. De RUG werd ook vergeleken met tien elite-instellingen, waaronder Oxford University, University College London, Northeastern University (VS) en de University of Sydney (Australië). Wereldwijd deden zo'n 140.000 internationale studenten van 172 onderwijsinstellingen in 18 landen mee aan het onderzoek.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:25 april 2016 09:57

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...