Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Aletta Jacobs Prijs uitgereikt aan Petra Stienen

07 maart 2016
Juryvoorzitter Janka Stoker, rector magnificus Elmer Sterken en Petra Stienen. Foto's: Elmer Spaargaren

Maandag 7 maart vond de feestelijke uitreiking plaats van de Aletta Jacobsprijs 2016 aan drs. Petra Stienen. Zij ontving de prijs vanwege haar vermogen de stem van vrouwen, binnen en buiten Nederland, via haar werk door te geven en te versterken. De Aletta Jacobsprijs werd uitgereikt door rector magnificus Elmer Sterken. Volgens juryvoorzitter prof.dr. Janka Stoker heeft Petra Stienen het vermogen ruimte te creëren voor het andere geluid van vrouwen én mannen in Nederland en de Arabische wereld.

De Rijksuniversiteit Groningen reikt om de twee jaar de Aletta Jacobs Prijs uit aan een vrouw met een academische opleiding, die zich nationaal en/of internationaal verdienstelijk heeft gemaakt op het terrein van de emancipatie. De prijs werd in 1990 ingesteld door prof.dr. Erik Bleumink, voormalig voorzitter van het College van Bestuur. Eerder werd de prijs o.a. uitgereikt aan Els Borst, Neelie Kroes, Lilian Gonçalves-Ho Kang Yu en Hedy d’Ancona.

Meer informatie

Petra Stienen met een foto van Aletta Jacobs, in 1871 de eerste vrouwelijke student aan een Nederlandse universiteit.
Petra Stienen met een foto van Aletta Jacobs, in 1871 de eerste vrouwelijke student aan een Nederlandse universiteit.
Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...