Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG start intern onderzoek naar fraude

09 februari 2016
De RUG start een intern onderzoek naar fraude

Het college van bestuur (CvB) van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft besloten een intern onderzoek te starten naar aanleiding van de arrestatie van een medewerker van het Facilitair Bedrijf en het onderzoek dat de Fiscale Inlichten- en Onderzoeksdienst (FIOD) momenteel uitvoert.

Het CvB wil zelf een beeld vormen van de aard en omvang van de fraude en de eventuele schade die de universiteit heeft opgelopen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Hoffmann Bedrijfsrecherche.

Misstanden doorgeven

Het college van bestuur roept iedereen die benaderd wordt door de medewerkers van Hoffmann op mee te werken aan het onderzoek. Daarnaast kan iedere medewerker die denkt over relevante informatie te beschikken zich melden bij de onderzoekers van Hoffmann. Ook bestaat de mogelijkheid om tijdens het onderzoek anoniem meldingen door te geven aan de onderzoekers van Hoffmann. Hiervoor zijn een speciaal telefoonnummer en een emailadres beschikbaar gesteld.

Aanscherpen

Na afronding van het onderzoek door Hoffmann, wordt de RUG-organisatie in de breedte doorgelicht om administratieve processen aan te scherpen. Daarnaast zal aandacht worden besteed aan de cultuur in de organisatie waar het integriteitsvraagstukken betreft. Op deze manier wil de universiteit samen werken aan het voorkomen van fraude.

Laatst gewijzigd:09 februari 2016 13:53

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...