Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Website Kerken in Beeld geheel vernieuwd

26 januari 2016
H Jacobskerk Zeerijp

Sinds het begin van het jaar is het fotoarchief van het van het Instituut voor Christelijk Cultureel Erfgoed kosteloos beschikbaar voor publicatiedoeleinden. Het fotoarchief, met 60.000 bestanden de grootste gespecialiseerde kerken-beeldbank van Nederland, is via de website kerkeninbeeld.nl toegankelijk. Al jaren behoort Kerken in Beeld tot de meest geraadpleegde digitale collecties van de RUG.

In 2007 is de website voorlopig in gebruik genomen, met de foto's per plaats geordend en deels zonder opnamedatum. In de afgelopen jaren is er, o.a. door Anne Baljeu, hard gewerkt om basale gegevens aan de foto's te koppelen. Tegelijkertijd hebben de medewerkers van de UB, met name Johannes Nicolai en Mischa van Delden, de structuur en de vormgeving van de website grondig vernieuwd. Het resultaat is een eigentijdse website met meer informatie.

Onlangs is besloten het materiaal voor publicatiedoeleinden kosteloos ter beschikking te stellen, mits correct en volledig verantwoord als 'Foto Collectie Instituut voor Christelijk Cultureel Erfgoed, Rijksuniversiteit Groningen'.

Laatst gewijzigd:27 december 2021 16:21

Meer nieuws