Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Keuzegids: filosofie in Groningen wederom zeer goed gewaardeerd

05 november 2015

In de jaarlijkse Keuzegids Universiteiten wordt onze opleiding filosofie wederom zeer hoog gewaardeerd door de studenten. Het verschil met de opleiding in Rotterdam, die als beste uit de bus kwam, is minimaal (90 resp. 86 punten, de VU op de 3e plaats krijgt 72 punten).

Ook universitair (hoofd-)docenten en hoogleraren wordt jaarlijks om hun oordeel gevraagd, waarbij zij niet de opleiding van hun eigen universiteit mogen kiezen. Bij het zogeheten 'expertoordeel' eindigt Groningen op de eerste plaats.

Maar ook andere landelijke opleidingen scoren goed. De begeleidende tekst schrijft dan ook: 'Slecht presterende filosofiestudies zijn er volgens onze kwaliteitsvergelijking gelukkig niet. Zes van de acht doen het zelfs bovengemiddeld goed'.

Wat de Groningse studenten vooral waarderen zijn de inhoud van het programma, de kwaliteit van de docenten, de studielast en de informatie over de studie. De Groningse opleiding wijsbegeerte mag zich wederom 'Topopleiding' noemen. Met 86 punten is filosofie de hoogst beoordeelde opleiding van de RUG.

Laatst gewijzigd:26 juli 2016 16:06

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...