Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Keuzegids: filosofie in Groningen wederom zeer goed gewaardeerd

05 november 2015

In de jaarlijkse Keuzegids Universiteiten wordt onze opleiding filosofie wederom zeer hoog gewaardeerd door de studenten. Het verschil met de opleiding in Rotterdam, die als beste uit de bus kwam, is minimaal (90 resp. 86 punten, de VU op de 3e plaats krijgt 72 punten).

Ook universitair (hoofd-)docenten en hoogleraren wordt jaarlijks om hun oordeel gevraagd, waarbij zij niet de opleiding van hun eigen universiteit mogen kiezen. Bij het zogeheten 'expertoordeel' eindigt Groningen op de eerste plaats.

Maar ook andere landelijke opleidingen scoren goed. De begeleidende tekst schrijft dan ook: 'Slecht presterende filosofiestudies zijn er volgens onze kwaliteitsvergelijking gelukkig niet. Zes van de acht doen het zelfs bovengemiddeld goed'.

Wat de Groningse studenten vooral waarderen zijn de inhoud van het programma, de kwaliteit van de docenten, de studielast en de informatie over de studie. De Groningse opleiding wijsbegeerte mag zich wederom 'Topopleiding' noemen. Met 86 punten is filosofie de hoogst beoordeelde opleiding van de RUG.

Laatst gewijzigd:26 juli 2016 16:06

Meer nieuws

 • 17 mei 2018

  Jilin University visits Faculty of Philosophy

  A delegation from the School of Philosophy and Sociology of Jilin University (China) visited UG’s Faculty of Philosophy

 • 17 april 2018

  De filosoof als verbinder

  April: Maand van de Filosofie. Een goede aanleiding voor een gesprek met hoogleraar Wetenschapsfilosofie (en natuurkundige) Jan-Willem Romeijn over het pad van een wetenschapper en de verbindende kracht van nieuwsgierigheid en kennis.

 • 05 april 2018

  Dissertatieprijs voor Joost van Driessche

  Joost van Driessche is een van de vijf ontvangers van de Disstertatieprijs 2018, uitgereikt door Stichting Praemium Erasmianum