Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

ERA-NET subsidie voor translationeel onderzoek naar eierstoktumoren

10 november 2015

Peter Horvatovich, Analytische Biochemie (GRIP), heeft als consortium partner in het TRANSCAN-2, ERA-NET onderzoeksprogramma € 300,000 subsidie ontvangen voor translationeel onderzoek naar heterogeniteit van eierstoktumoren in het terugkeren van de kanker en het voorkomen van resistentie tegen de behandeling. Het samenwerkingsverband met de Europese partners en de labs van Kathrin Thedieck (UMCG), Marco Grzegorczyk (JBO) en Victor Guryev (UMCG) heeft als doel de moleculaire heterogeniteit van primaire en uitgezaaide eierstokkanker te begrijpen. Het onderzoek biedt kansen voor een betere patiënt karakterisering en gepersonaliseerde behandeling van dit type kanker waarbij patiënten op dit moment minder dan 45% op de 5-jaarsoverlevingskans hebben.

Laatst gewijzigd:07 april 2016 11:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...