Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

ERA-NET subsidie voor translationeel onderzoek naar eierstoktumoren

10 november 2015

Peter Horvatovich, Analytische Biochemie (GRIP), heeft als consortium partner in het TRANSCAN-2, ERA-NET onderzoeksprogramma € 300,000 subsidie ontvangen voor translationeel onderzoek naar heterogeniteit van eierstoktumoren in het terugkeren van de kanker en het voorkomen van resistentie tegen de behandeling. Het samenwerkingsverband met de Europese partners en de labs van Kathrin Thedieck (UMCG), Marco Grzegorczyk (JBO) en Victor Guryev (UMCG) heeft als doel de moleculaire heterogeniteit van primaire en uitgezaaide eierstokkanker te begrijpen. Het onderzoek biedt kansen voor een betere patiënt karakterisering en gepersonaliseerde behandeling van dit type kanker waarbij patiënten op dit moment minder dan 45% op de 5-jaarsoverlevingskans hebben.

Laatst gewijzigd:07 april 2016 11:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...