Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

ERA-NET subsidie voor translationeel onderzoek naar eierstoktumoren

10 november 2015

Peter Horvatovich, Analytische Biochemie (GRIP), heeft als consortium partner in het TRANSCAN-2, ERA-NET onderzoeksprogramma € 300,000 subsidie ontvangen voor translationeel onderzoek naar heterogeniteit van eierstoktumoren in het terugkeren van de kanker en het voorkomen van resistentie tegen de behandeling. Het samenwerkingsverband met de Europese partners en de labs van Kathrin Thedieck (UMCG), Marco Grzegorczyk (JBO) en Victor Guryev (UMCG) heeft als doel de moleculaire heterogeniteit van primaire en uitgezaaide eierstokkanker te begrijpen. Het onderzoek biedt kansen voor een betere patiënt karakterisering en gepersonaliseerde behandeling van dit type kanker waarbij patiënten op dit moment minder dan 45% op de 5-jaarsoverlevingskans hebben.

Laatst gewijzigd:07 april 2016 11:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...