Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Holland Scholarships uitgereikt aan binnenkomende en uitgaande studenten

02 september 2015
Holland Scholarships uitgereikt door prof.dr. Sibrand Poppema.

Op donderdag 27 augustus werd een aantal Holland Scholarships uitgereikt door prof.dr. Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur. In totaal ontvingen tien internationale studenten die bij de RUG komen studeren en 31 RUG-studenten die in het buitenland gaan studeren een Holland Scholarship.

Het Holland Scholarship is een beurs vanuit EP/Nuffic die wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De beurs is bedoeld voor inkomende internationale studenten die in Nederland een bachelor of master komen volgen. Ook voor studenten uit Nederland die in het buitenland gaan studeren is een beurs beschikbaar.

Ambassadeurs

In de Senaatskamer van het Academiegebouw was een Meet & Greet georganiseerd waarbij de studenten de beurzen kregen toegekend. In zijn speech vertelde Poppema dat dit een gezamenlijk initiatief is van de universiteiten en de minister om talentvolle studenten te stimuleren in Nederland te komen studeren. De studenten die met de Holland Scholarship in het buitenland gaan studeren hebben juist een ambassadeursrol voor de kwaliteit van ons onderwijs.

Maandag 24 augustus werden de eerste Holland Scholarships al uitgereikt door minister Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Deze feestelijke uitreiking vond plaats op Schiphol, bij de aankomst van internationale studenten. Voor het collegejaar 2016 – 2017 zal er een nieuwe ronde zijn voor Holland Scholarships.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...