Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG verwelkomt 1800 internationale studenten

24 augustus 2015
Foto: Gerhard Taatgen

De Rijksuniversiteit Groningen verwelkomt aanstaande donderdag, 27 augustus, zo’n 1800 nieuwe internationale studenten. Zij worden in de Martinikerk en het Academiegebouw officieel welkom geheten met toespraken, een informatiemarkt en een borrel. Sprekers op de welkomstceremonie van dit jaar zijn onder anderen Peter den Oudsten, burgemeester van Groningen, prof. Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de RUG, en prof. Elmer Sterken, rector magnificus.

De RUG begroet jaarlijks studenten uit circa 115 landen. De Welcoming Ceremony is voor hen een belangrijke en hoog gewaardeerde introductie. De ontvangst op de RUG is al meermalen door buitenlandse studenten aangemerkt als een van de beste van Nederland. De Welcoming Ceremony is de afgelopen jaren zodanig gegroeid dat de groep dit jaar in tweeën wordt gesplitst. Een deel begint in de kerk, een ander deel bij het Academiegebouw.

Programma

Na een officieel welkom in de Martinikerk is er in het Academiegebouw een informatiemarkt over studentenvoorzieningen en -verenigingen. Ook is er aandacht voor praktische zaken als studieondersteuning, verzekering, een bankrekening openen, gezondheidszorg, etc. De internationale studentenorgansiatie ESN verzorgt workshops over studeren en wonen in Groningen. Aan het eind van de dag is er een borrel en livemuziek.

Meer dan vijfduizend buitenlandse studenten

Het aantal internationale studenten en medewerkers aan de RUG neemt elk jaar toe. Dat is een ontwikkeling die de universiteit op alle mogelijke manieren stimuleert: door verbetering van voorzieningen, uitbreiding van Engelstaligheid en versterking van de internationale positionering. Inmiddels zijn 25 bacheloropleidingen en het merendeel van de masteropleidingen Engelstalig. Het aantal ‘reguliere’ buitenlandse studenten (die studeren om bachelor of master te worden) steeg de afgelopen jaren aan de RUG ieder jaar met zo’n tien procent, naar circa 5.000 nu. Daarbij komen nog de circa 800 studenten die hier kortere tijd zijn, in het kader van bijvoorbeeld een uitwisselingsprogramma.

Voor meer informatie

Laatst gewijzigd:24 augustus 2015 10:23

Meer nieuws