Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zuid Afrikaans filosoof en apartheidcriticus Johan Degenaar overleden

12 augustus 2015

De vooraanstaande Zuid Afrikaanse filososof Johan Degenaar is op 22 juli 2015 overleden. Degenaar studeerde in Stellenbosch en in Groningen. In Groningen (1949-1950) schreef hij zijn doctoraalscriptie onder leiding van Helmuth Plessner over de ethiek in het werk vn de Duitse denker Max Scheler. Ook in 1949 begon hij als jonge docent in Stellenbosch om er in 1969 tot hoogleraar te worden benoemd. “Johan Degenaar was an iconic figure who helped shaped thinking – not only at Stellenbosch University (SU) where he taught for many years and did his research, but also further afield.” Zo reageert Maties Rector and Vice-Chancellor Prof Wim de Villiers van Stellenbosch University op het overlijden. Lees het in memoriam van Stellenbosch University, het in memoriam in het Reformatorisch Dagblad en het in memoriam 'Sy invloed sal nooit stil word nie'.

Laatst gewijzigd:14 augustus 2015 10:21
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...