Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zuid Afrikaans filosoof en apartheidcriticus Johan Degenaar overleden

12 augustus 2015

De vooraanstaande Zuid Afrikaanse filososof Johan Degenaar is op 22 juli 2015 overleden. Degenaar studeerde in Stellenbosch en in Groningen. In Groningen (1949-1950) schreef hij zijn doctoraalscriptie onder leiding van Helmuth Plessner over de ethiek in het werk vn de Duitse denker Max Scheler. Ook in 1949 begon hij als jonge docent in Stellenbosch om er in 1969 tot hoogleraar te worden benoemd. “Johan Degenaar was an iconic figure who helped shaped thinking – not only at Stellenbosch University (SU) where he taught for many years and did his research, but also further afield.” Zo reageert Maties Rector and Vice-Chancellor Prof Wim de Villiers van Stellenbosch University op het overlijden. Lees het in memoriam van Stellenbosch University, het in memoriam in het Reformatorisch Dagblad en het in memoriam 'Sy invloed sal nooit stil word nie'.

Laatst gewijzigd:14 augustus 2015 10:21
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...