Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zuid Afrikaans filosoof en apartheidcriticus Johan Degenaar overleden

12 augustus 2015

De vooraanstaande Zuid Afrikaanse filososof Johan Degenaar is op 22 juli 2015 overleden. Degenaar studeerde in Stellenbosch en in Groningen. In Groningen (1949-1950) schreef hij zijn doctoraalscriptie onder leiding van Helmuth Plessner over de ethiek in het werk vn de Duitse denker Max Scheler. Ook in 1949 begon hij als jonge docent in Stellenbosch om er in 1969 tot hoogleraar te worden benoemd. “Johan Degenaar was an iconic figure who helped shaped thinking – not only at Stellenbosch University (SU) where he taught for many years and did his research, but also further afield.” Zo reageert Maties Rector and Vice-Chancellor Prof Wim de Villiers van Stellenbosch University op het overlijden. Lees het in memoriam van Stellenbosch University, het in memoriam in het Reformatorisch Dagblad en het in memoriam 'Sy invloed sal nooit stil word nie'.

Laatst gewijzigd:14 augustus 2015 10:21

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...