Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Thijmen Calis beste student van het jaar, Namkje Koudenburg schrijft beste proefschrift

RUG zet excellente studenten in het zonnetje
03 juli 2015

Derdejaars student Economie en Bedrijfseconomie Thijmen Calis is winnaar van de Aart Bosman Student Excellence Award 2015 van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werd verkozen uit de negen winnaars van de GUF-100 prijzen, die aan de beste student van elke faculteit worden toegekend. Dr. Namkje Koudenburg kreeg de Wierenga-Rengerink PhD prijs voor het beste proefschrift. Op vrijdag 3 juli 2015 werden de winnaars bekend gemaakt tijdens de Zomerceremonie, de officiële afsluiting van het academisch jaar.

Thijmen Calis, winnaar van de Aart Bosman Student Excellence Award 2015, ontvangt felicitaties van rector magnificus prof. dr. Elmer Sterken. Foto: Gerhard Taatgen
Thijmen Calis, winnaar van de Aart Bosman Student Excellence Award 2015, ontvangt felicitaties van rector magnificus prof. dr. Elmer Sterken. Foto: Gerhard Taatgen
De winnaars van de GUF-100 prijzen zijn: Rozanne Spijkerboer (FRW), Suzanne Hazenberg (LET), Merel Semeijn (FIL), Joost Koehoorn (FWN), Thijmen Calis (FEB), Christina Reuter (GMW), Eelco Glas (GGW), Nikki Heisterkamp (LAW), Wilma Potze (FMW) Foto: Gerhard Taatgen
De winnaars van de GUF-100 prijzen zijn: Rozanne Spijkerboer (FRW), Suzanne Hazenberg (LET), Merel Semeijn (FIL), Joost Koehoorn (FWN), Thijmen Calis (FEB), Christina Reuter (GMW), Eelco Glas (GGW), Nikki Heisterkamp (LAW), Wilma Potze (FMW) Foto: Gerhard Taatgen

Thijmen Calis

‘Een zeer getalenteerde en hardwerkende student met een enorme interesse in economische vraagstukken, in het bijzonder in ontwikkelingslanden.’ Zo typeert opleidingsdirecteur van Economics & Business Economics prof. dr. Bert Schoonbeek Thijmen Calis. Hij heeft na drie jaar een gemiddeld cijfer van 8.9 en heeft zijn afstudeerscriptie afgerond met een 9. Tijdens zijn studie aan de Chinese University in Hong Kong heeft hij ook zeer hoge cijfers gehaald. Hij heeft de kans om summa cum laude af te studeren deze zomer.

Thijmen organiseerde een succesvol seminar over Bitcoin en participeerde in een onderzoeksproject over de rol van microfinance in India. Hij presenteert het onderzoeksrapport tijdens de European Microfinance Conference in Geneve dit jaar.

Vanwege zijn interesse in de problemen van ontwikkelingslanden is Thijmen via het AIESEC Kick4Ed project vrijwilligerswerk gaan doen in Manila op de Filippijnen. Hij gaf les in Engels, wiskunde en natuurkunde en leerde kinderen voetballen.

GUF-100 prijzen

De GUF-100 prijzen voor excellerende studenten werden in 1993 voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het GUF. Tot 2010 werden de prijzen bij ieder lustrum uitgereikt, maar het GUF en het College van Bestuur hebben besloten om vanaf dat jaar de prijzen jaarlijks uit te reiken. Aan elke GUF-100 prijs is een bedrag van 2500 euro verbonden.

Aart Bosman Student Excellence Award

De Aart Bosman Student Excellence Award (tot 2013 de University of Groningen Student Excellence Award) is in 2009 voor het eerst uitgereikt, ter ere van de oprichting van het University of Groningen Honours College. De winnaar wordt gekozen uit de winnaars van de GUF-100 prijzen. Aart Bosman was een hoogleraar die studenten stimuleerde tot extra curriculaire activiteiten zodat zij zich konden onderscheiden. Zijn naam past daarom goed bij de Student Excellence Award: het zijn met name studenten die zich naast hun briljante studieresultaten weten te onderscheiden door het ondernemen van maatschappelijke nevenactiviteiten. De winnaar van de Aart Bosman Student Excellence Award krijgt 2500 euro bovenop het prijzengeld van de GUF-100 prijs. Het prijzengeld voor de Aart Bosman Award is beschikbaar is gesteld door oud-studenten van de RUG via het Ubbo Emmius Fonds. Zij hebben het prijzengeld voor meerdere jaren gedoneerd en daar is de RUG zeer dankbaar voor.

Dr. Namkje Koudenburg ontvangt de Wierenga-Rengerink PhD prijs voor het beste proefschrift uit handen van Rector Magnificus Elmer Sterken. Foto: Gerhard Taatgen
Dr. Namkje Koudenburg ontvangt de Wierenga-Rengerink PhD prijs voor het beste proefschrift uit handen van Rector Magnificus Elmer Sterken. Foto: Gerhard Taatgen

Wierenga-Rengerink PhD prijs

Voor het eerst wordt dit jaar een prijs uitgereikt voor de beste RUG-dissertatie: de Wierenga-Rengerink PhD prijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan promovendi die het beste proefschrift hebben geschreven. Iedere faculteit kiest een eigen winnaar, uit deze groep wordt de overall winnaar gekozen. De prijs gaat naar dr. Namkje Koudenburg van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen voor haar proefschrift: Conversational Flow: The Emergence and Regulation of Solidarity through Social Interaction.

Laatst gewijzigd:07 juli 2015 11:52
printView this page in: English

Meer nieuws