Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Universiteitscampus in 2025 nog steeds centraal

VSNU presenteert gezamenlijke toekomstvisie op academisch onderwijs
11 juni 2015

‘Goedemorgen professor’, ook in 2025 is dat een veelgehoorde begroeting op de universiteit. De beste onderzoekers staan voor de klas, het contact tussen studenten en docenten is kleinschaliger en intensiever. Studenten krijgen meer individuele feedback en meer begeleiding  die door meer docenten wordt gegeven.


Hoewel de digitalisering, internationalisering en flexibilisering van het onderwijs gestaag doorzetten, blijven universiteiten geloven in het belang van een aantrekkelijke en moderne universiteitscampus met een 24/7 levendige dynamiek waar de academische vorming door persoonlijke ontmoeting tussen studenten en docenten centraal staat. Nog meer dan in 2015 is de campus een plek om kennis uit te wisselen en erop te reflecteren. Deze ambities staan in de nieuwe strategische onderwijsvisie van de gezamenlijke universiteiten: Goedemorgen professor. Visie op studeren in een nieuwe tijd, die VSNU-voorzitter Karl Dittrich vandaag heeft overhandigd aan studenten en medewerkers van Tilburg University.

Strategische keuzes voor de toekomst

Het is 2015. De Nederlandse universiteiten denken na over de strategische keuzes voor de toekomst. Ze formuleren een gezamenlijke visie voor de komende tien jaar, zodat de student en de docent van 2025 zich in een academische omgeving bevinden die met de tijd meegaat. De vandaag gepresenteerde visie is een weergave van de discussies over de toekomststrategie die de universiteiten de afgelopen periode met studenten, medewerkers en andere stakeholders hebben gevoerd. Deze toekomst is niet voor alle universiteiten dezelfde, daarvoor is de diversiteit tussen opleidingen, disciplines en ambities te groot. De universiteiten voeren daarom ook een eigen instellingspecifieke agenda.

Meer informatie

Meer informatie over de toekomstvisie is te vinden op de website van de VSNU.

Laatst gewijzigd:15 juni 2015 09:51
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....