Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Universiteitscampus in 2025 nog steeds centraal

VSNU presenteert gezamenlijke toekomstvisie op academisch onderwijs
11 juni 2015

‘Goedemorgen professor’, ook in 2025 is dat een veelgehoorde begroeting op de universiteit. De beste onderzoekers staan voor de klas, het contact tussen studenten en docenten is kleinschaliger en intensiever. Studenten krijgen meer individuele feedback en meer begeleiding  die door meer docenten wordt gegeven.


Hoewel de digitalisering, internationalisering en flexibilisering van het onderwijs gestaag doorzetten, blijven universiteiten geloven in het belang van een aantrekkelijke en moderne universiteitscampus met een 24/7 levendige dynamiek waar de academische vorming door persoonlijke ontmoeting tussen studenten en docenten centraal staat. Nog meer dan in 2015 is de campus een plek om kennis uit te wisselen en erop te reflecteren. Deze ambities staan in de nieuwe strategische onderwijsvisie van de gezamenlijke universiteiten: Goedemorgen professor. Visie op studeren in een nieuwe tijd, die VSNU-voorzitter Karl Dittrich vandaag heeft overhandigd aan studenten en medewerkers van Tilburg University.

Strategische keuzes voor de toekomst

Het is 2015. De Nederlandse universiteiten denken na over de strategische keuzes voor de toekomst. Ze formuleren een gezamenlijke visie voor de komende tien jaar, zodat de student en de docent van 2025 zich in een academische omgeving bevinden die met de tijd meegaat. De vandaag gepresenteerde visie is een weergave van de discussies over de toekomststrategie die de universiteiten de afgelopen periode met studenten, medewerkers en andere stakeholders hebben gevoerd. Deze toekomst is niet voor alle universiteiten dezelfde, daarvoor is de diversiteit tussen opleidingen, disciplines en ambities te groot. De universiteiten voeren daarom ook een eigen instellingspecifieke agenda.

Meer informatie

Meer informatie over de toekomstvisie is te vinden op de website van de VSNU.

Laatst gewijzigd:15 juni 2015 09:51

Meer nieuws